Recepty

Tekvica na spôsob zemiakovej kaše
Príprava: 45 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Tekvica na spôsob zemiakovej kaše

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
723 videní
Tekvicu olúpeme a vydlabeme z nej semienka a vlákna. Nakrájame ju na väčšie kusy a vložíme do pekáca spolu s tymiánom, nahrubo nakrájaným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piect pri 180 °C na 20-30 minút, pokiaľ nie je tekvica mäkká a nesmie začať hnednúť. Maslo a smotanu dajte do…
Pečené jablká s brusnicami
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Pečené jablká s brusnicami

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
796 videní
Suroviny pre 4 osoby Rúru predhrejeme na 180 °C, teplovzdušnú na 160 °C. Z jabĺk odstráňte jadrovník tak, aby vznikol otvor. Každé jablko dookola horizontálne narežte. Jablká postavte do plytkého pekáča či zapekacej misky. Zmiešajte med, škoricu a pomarančovú kôru a vzniknutou zmesou vyplňte všetky jablká. Do pekáča nalejte pomarančovú…
Ľahký zemiakový šalát s jablkami a chrenom
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Ľahký zemiakový šalát s jablkami a chrenom

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1761 videní
Suroviny pre 4-6 osôb Zemiaky uvarené v šupke očistíme, nakrájame na kocky, pridáme rovnako nakrájane jablká a na rezance nakrájaný pór, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme strúhany chren, jogurt a dobre premiešame. Necháme odležat v hlade.
Tradičný zemiakový šalát
Príprava: 44 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Tradičný zemiakový šalát

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
7481 videní
Suroviny pre 4-6 osôb Očistíme mrkvu, petržlen, zeler a uvaríme ich vcelku. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kocky, zmiešame s vývarom a nasekanou cibuľou, kyslými uhorkami, na kocky nakrájaními vajcami, hráškom, koreňovou zeleninou nakrájanou na kocky a majonézou. Dochitíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme odležať niekoľko…
Škótska rybacia polievka
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Priemerný

Škótska rybacia polievka

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
3125 videní
Zemiaky, mrkvu a cibuľu nahrájame na kocky a pór na drobné kúsky. Všetko opekáme tri až päť minút na oleji. Poprášime múkou a miešame ešte minútu. Zalajeme 750ml vody, pridáme horčicu, okoreníme, osolíme a varíme pokial nie sú zemiaky mäkké. Pridáme rybie mäso nakrájané na väčšie kocky a varíme na…
Brownies s orechami
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Brownies s orechami

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2792 videní
Suroviny na 24 kusov: 1. Čokoládu a orechy nahrubo nasekáme. Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, kakao a vanilkový cukor. 2. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do druhej misy rozbijeme vajcia. Ručným šľahačom je šľaháme asi 5 minút a postupne pridávame rozpustené maslo. 3. Do vajec po…
Čokoládové suflé
Príprava: 45 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Čokoládové suflé

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
694 videní
Suroviny na 4 porcie 1. Formičky na suflé vymažeme trochou masla a vysypeme asi 20g mletých mandlí. 2. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Necháme schladiť. Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Zvyšné maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme škoricu a cukor,…
Tradičné koláčiky s ovocnou náplňou
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 18 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Tradičné koláčiky s ovocnou náplňou

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
456 videní
Suroviny na 24 kusov 1. Všetky suroviny na plnku premiešame a odložíme na noc do chladničky 2. Cukor, maslo a žĺtky spojíme do hladkej hmoty. Pridáme 2 lyžice studenej vody, soľ a múku a vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke aspoň 20 minút odležať. 3. Medzitým…
Karamel s mandľami
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 3 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Karamel s mandľami

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
647 videní
1. Mandle vložíme do misky a sparíme horúcou vodou. Zlejeme ich, olúpeme a osušíme. 2. Vo väčšej liatinovej panvici pomaly zahrievame cukor. Nemiešame, pohybujeme len panvou, aby sa cukor roztavil rovnomerne a zafarbil sa do zlatohneda. 3. Formu vyložíme alobalom a ten potrieme olejom. Do hotového karamelu vsypeme mandle a…
Domáce karamelky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Domáce karamelky

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1664 videní
Suroviny na 40 kusov 1. V liatinovom hrnci rozpustíme na miernom ohni maslo, cukor,kukuričný sirup a soľ. 2. Pomaly privedieme k varu a potom postupne, asi 10 minút, a za stáleho miešania prilievame kondenzované mlieko. Teplota zmesi nesmie prekročiť 110 ° C. 3. Zmes varíme ďalších 10 minút a premiešavame.…
Koláčiky s drahokamom
Príprava: 220 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Koláčiky s drahokamom

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2113 videní
Suroviny na 30 kusov 1. Vo veľkej mise vymiešame maslo s cukrom a žĺtkom do peny. 2. Postupne pridávame múku, esenciu a vypracujeme hladké cesto. Vložíme ho do mikroténového sáčku a necháme v chladničke dve hodiny odležať. 3. Z cesta tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2 cm a kladieme ich…
Mandľové hrudky
Príprava: 30 minút
Obsahuje: 4 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Mandľové hrudky

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
542 videní
Suroviny na 30 kusov 1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť a vmiešame mandľové lupienky a likér. 2. Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžičkou tvoríme hrudky, ktoré vyskladáme na plech. Necháme vychladnúť a obalíme vo zvyšných mandliach. 3. Vložíme do košíčkov.
Zaregistrovať sa Zabudnuté heslo
Užívateľské meno
Heslo
Potvrdiť heslo
Email
Užívateľské meno alebo email