Suroviny:
- 750 gdomáca klobása
- 750 gúdené mäso
- 30 gsušené huby
- 5 kscesnak (strúčiky)
- 1 ksveľka cibuľa
- 3 ksbobkový list
- 1/2 PLcelé čierne korenie
- 1000 mlmlieko
- 500 mlkyslá smotana
- hladká múka
- olej
- 1 PLmletá červená paprika
- soľ
Postup prípravy receptu:
Do veľkého hrnca dáme klobásu a údené mäso, zalejeme vodou, pridáme cesnak, celú cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, pokým nie je všetko mäkké. Mäso, klobásu, korenie a bobkový list vyberieme. Na oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme 300 ml mlieka. Rozvaríme na hladko a vlejeme do hrnca. Povaríme ešte 5 až 10 minút. Kyslú smotanu rozmiešame s lyžicou hladkej múky a zvyšným mliekom, vylejeme do hrnca a za stáleho miešania povaríme 5 minút. Dochutíme soľou a octom. Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom. Údené mäso podávame osobitne, s chrenom, použili sme ho len na vyvarenie.