Suroviny:
- 500 gmascarpone
- 1piškóty Savoiardialebo iné dlhé poškóty
- 5 ksvajcia
- 5 PLcukor krupica
- 40 mlAmarettoalebo iný mandľový likér
- 250 mlsílná káva
- kakao
Postup prípravy receptu:
1. pripravíme si silnú kávu a necháme ju vychladnúť
2. rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtka od bielok. Zmiešame žĺtky s cukrom a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Z bielkov vyšlaháme sneh
3. mascarpone zľahka zašlaháme do žĺtkov a nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov
4. pripravíme si nádobu na tiramisu, vychladenú kávu zmiešame s Amaretom.
5. piškóty namáčame do kávy a ukladáme do nádoby až pokryjeme celé dno a navrstvíme polovicou krému. Položíme druhú vrstvu piškót a navrch dáme zvyšok krému. Vrch posypeme kakaom.