Tiramisu pravé talianske
Suroviny:
mascarpone
500 g
piškóty Savoiardi
1
alebo iné dlhé poškóty
vajcia
5 ks
cukor krupica
5 PL
Amaretto
40 ml
alebo iný mandľový likér
sílná káva
250 ml
kakao
Postup prípravy receptu:
1. pripravíme si silnú kávu a necháme ju vychladnúť
2. rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtka od bielok. Zmiešame žĺtky s cukrom a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Z bielkov vyšlaháme sneh
3. mascarpone zľahka zašlaháme do žĺtkov a nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov
4. pripravíme si nádobu na tiramisu, vychladenú kávu zmiešame s Amaretom.
5. piškóty namáčame do kávy a ukladáme do nádoby až pokryjeme celé dno a navrstvíme polovicou krému. Položíme druhú vrstvu piškót a navrch dáme zvyšok krému. Vrch posypeme kakaom.