Suroviny:
- väčšia tekvica Hokaidó
- 150 mlkyslá smotana
- 1 ks5cm čerstvého zázvoru
- 1 PLolivový olej
- 1 ksmrkva
- 1 kscibuľa
- 1 ksčili paprička
- soľ a korenie
- čerstvý koriander na ozdobu
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 4 porcie
1. tekvicu olúpeme, ostránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky
2. Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu očistíme a nasekáme na menšie kúsky, orestujeme ju na oleji, pridáme tekvicu a mrkvu. Chvíľu podusíme a potom vmiešame nakrájaný zázvor, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou asi 5 cm nad okraj zeleniny. Varíme domäka približne 15 minút.
3. Nakoniec všetky zeleninu rozmixujeme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
4. na taniery ozdobíme kyslou smotanou, čili papričkou a čerstvým koriandrom