Tekvicová polievka so zázvorom
Suroviny:
väčšia tekvica Hokaidó
kyslá smotana
150 ml
5cm čerstvého zázvoru
1 ks
olivový olej
1 PL
mrkva
1 ks
cibuľa
1 ks
čili paprička
1 ks
soľ a korenie
čerstvý koriander na ozdobu
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 4 porcie
1. tekvicu olúpeme, ostránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky
2. Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu očistíme a nasekáme na menšie kúsky, orestujeme ju na oleji, pridáme tekvicu a mrkvu. Chvíľu podusíme a potom vmiešame nakrájaný zázvor, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou asi 5 cm nad okraj zeleniny. Varíme domäka približne 15 minút.
3. Nakoniec všetky zeleninu rozmixujeme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
4. na taniery ozdobíme kyslou smotanou, čili papričkou a čerstvým koriandrom