Suroviny:
- 2rybacie hlavy, plutvy, chvosty, kože
- 2cibuľa
- 1/2čierne korenie
- 1/2nové korenie
- 5bobkový list
- 1pór
- 5mrkva
- 1maslo
- 1vínny ocot
- 500biele víno
- 3petržlen
- 1hladká múka
- 250šľahačková smotana
- 1soľ
Postup prípravy receptu:
1. do 5 litrového hrnca dáme variť osolenú vodu, vložíme rybacie kúsky a celú cibulu, pridáme korenie, bobkový list, víno a ocot.
2. na miernom ohni varíme 3 hodiny. V druhom väčšom hrnci opražíme na masle očistenú a nakrájanú mrkvu, pór a petržlen.
3. zasypeme múkou, minútu popražíme a zalejeme hotovým scedeným rybacím vývarom.
4. povaríme pokiaľ zelenina nezmäkne. Nakoniec pridáme smotanu a necháme prevrieť.
5. pridáme obrané mäso z rybacích hláv.