Rybacia polievka
Suroviny:
rybacie hlavy, plutvy, chvosty, kože
2
cibuľa
2
čierne korenie
1/2
nové korenie
1/2
bobkový list
5
pór
1
mrkva
5
maslo
1
vínny ocot
1
biele víno
500
petržlen
3
hladká múka
1
šľahačková smotana
250
soľ
1
Postup prípravy receptu:
1. do 5 litrového hrnca dáme variť osolenú vodu, vložíme rybacie kúsky a celú cibulu, pridáme korenie, bobkový list, víno a ocot.
2. na miernom ohni varíme 3 hodiny. V druhom väčšom hrnci opražíme na masle očistenú a nakrájanú mrkvu, pór a petržlen.
3. zasypeme múkou, minútu popražíme a zalejeme hotovým scedeným rybacím vývarom.
4. povaríme pokiaľ zelenina nezmäkne. Nakoniec pridáme smotanu a necháme prevrieť.
5. pridáme obrané mäso z rybacích hláv.