Suroviny:
- 3 ksbielky
- 230 gpráškový cukor
- 120 gmleté mandle
- 120 gmleté lieskové oriešky
- 1 ČLškorica
- 1 PLpomarančový likér
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 35 kusok.
1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame práškový cukor.
2. Zo snehu odoberieme jednu šálku a odložíme ho na polevu. Mandle, lieskové oriešky, škoricu a pomarančový likér zapracujeme zľahka do snehu a zmes dáme na hodinu do chladničky.
3. Na pocukrovanej doske vyvaľkáme z cesta plát s hrúbkou asi 4mm. Potrieme ho snehom, ktorý sme si odložili. Vypichujeme hviezdičky a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme zaschnúť cez noc.
4. Druhý deň hviezdičky pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 8 až 10 minút. Po upečení preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.