Pomarančové hviezdičky
Suroviny:
bielky
3 ks
práškový cukor
230 g
mleté mandle
120 g
mleté lieskové oriešky
120 g
škorica
1 ČL
pomarančový likér
1 PL
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 35 kusok.
1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame práškový cukor.
2. Zo snehu odoberieme jednu šálku a odložíme ho na polevu. Mandle, lieskové oriešky, škoricu a pomarančový likér zapracujeme zľahka do snehu a zmes dáme na hodinu do chladničky.
3. Na pocukrovanej doske vyvaľkáme z cesta plát s hrúbkou asi 4mm. Potrieme ho snehom, ktorý sme si odložili. Vypichujeme hviezdičky a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme zaschnúť cez noc.
4. Druhý deň hviezdičky pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 8 až 10 minút. Po upečení preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.