Suroviny:
- 500údená makrela
- 1zeleninový vývar
- 150slanina
- 1čerstvá kukurica
- 3väčšie zemiaky
- 1cibuľa
- 25maslo
- 10smotana na varenie
- soľ a čerstvo mleté korenie
- petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy receptu:
1. V hrnci opečieme na masle nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú slaninu.
2. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky a opekáme 2 minúty.
3. Do hrnca nalejeme vývar a polievku privedieme do varu a varíme približne 10 minút, aby zmäkly zemiaky.
4. Pridáme kukuricu, údenú makrelu a povaríme ešte 3 minúty.
5. Opatrne miešame aby sa makrela nerozpadla na malé kúsky.
6. Na záver prilejeme smotanu a chviľu povaríme.