Polievka s údenou makrelou
Suroviny:
údená makrela
500
zeleninový vývar
1
slanina
150
čerstvá kukurica
1
väčšie zemiaky
3
cibuľa
1
maslo
25
smotana na varenie
10
soľ a čerstvo mleté korenie
petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy receptu:
1. V hrnci opečieme na masle nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú slaninu.
2. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky a opekáme 2 minúty.
3. Do hrnca nalejeme vývar a polievku privedieme do varu a varíme približne 10 minút, aby zmäkly zemiaky.
4. Pridáme kukuricu, údenú makrelu a povaríme ešte 3 minúty.
5. Opatrne miešame aby sa makrela nerozpadla na malé kúsky.
6. Na záver prilejeme smotanu a chviľu povaríme.