Suroviny:
- 200 gšpaldová múka
- 100 gpšeničná hladká múka
- 50 gpráškový cukorna posypanie
- 150 gmaslo
- 50 gmleté vlašské orechy
- 100 gríbezľový džem
- štipka soli
- 90 gagávový sirup
Postup prípravy receptu:
1. Múku, mleté orechy soľ a agávový sirup spolu premiešame, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto
2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky
3. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Z cesta formujeme guľky veľkosti čerešne, ktoré poukladáme na plech. Druhým koncom drevenej varešky vytlačíme do každej guľky malú jamku, ktorú naplníme džemom
4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút
5. Upečené koláčiky necháme vychladnút a posypeme práškovým cukrom.