Orechové dukátiky
Suroviny:
špaldová múka
200 g
pšeničná hladká múka
100 g
práškový cukor
50 g
na posypanie
maslo
150 g
mleté vlašské orechy
50 g
ríbezľový džem
100 g
štipka soli
agávový sirup
90 g
Postup prípravy receptu:
1. Múku, mleté orechy soľ a agávový sirup spolu premiešame, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto
2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky
3. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Z cesta formujeme guľky veľkosti čerešne, ktoré poukladáme na plech. Druhým koncom drevenej varešky vytlačíme do každej guľky malú jamku, ktorú naplníme džemom
4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút
5. Upečené koláčiky necháme vychladnút a posypeme práškovým cukrom.