Suroviny:
- 250 ghladká múka
- 1/2 ČLsóda bikarbóna
- 100 gpráškový cukor
- 70 gmaslo
- 70 gmed
- 1 ksvajce
- 1 ČLškorica
- 1 ksvajce na potretie
- 2 ksklinčeky
- POLEVA
- 150 gpráškový cukor
- 3 PLcitrónová šťava
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 25 kusov
1. Preosejeme múku, pridamé sódu,cukor, škoricou a roztlčené klinčekmi. Dobre premiešame, urobime do stredu jambu do ktorej vlejeme med, vajce, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničke odležať.
2. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 5mm a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme sa plech vyložený papierom na pečenie. Potierame rozšľahaným vajcom.
3. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 15 minút.
4. Pripravíme si polevu, zmiešame citrónovú šťavu a cukor. Šľaháme asi 15 minút metlou do hladkého krému. Potom naplníme zdobiace sáčky a medovníčky ozdobíme.