Suroviny:
- 250 gmaslo
- 350 ghladká múka
- 120 gpráškový cukor
- citrónová kôra
- 1 bal.vanilkový cukor
- 2 ksžĺtky
- 100 gjemne nakrájané sušené brusnice
- rýbezľový džem
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 40 kusov
1. žĺtky poriadne vymiešame s oboma cukrami. Pridáme múku, citrónovú kôru a nakrájané brusnice. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré zzabalíme do fólie a necháme odležat 2 hodiny v chladničke
2. z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 4 mm, vykrajujeme kolieska alebo iné tvary a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút
4. kolieska lepíme rýbezľovým džemom