Suroviny:
- 4 ksbielky
- 220 gkrupicový cukor
- 140 gkokos
- 60 gpráškový cukor
- 100 gčokoládová poleva
- KRÉM
- 300 guvarený hustý vanilkový puding
- 125 gmaslo
- 5 PLvaječný likér
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 15 kusov
1. bielky vyšľaháme s tretinou krupicového cukru do veľmi hustého snehu
2. zvyšný cukor s trochou vody rozvaríme s ked začne cukor bublinkovať povaríme ešte 8-10 minút za stáleho miešania
3. horúci cukor pomaly lejeme za stáleho šľahania pri nižších otáčkach do snehu. Po naliatí celého cukru otáčky zvýšime a šľaháme až kým zmes nevychladne.
4. nakoniec do zmesy pridáme cukor zmiešaný s práškovým cukrom a opatrne premiešame
5. pripravíme si formu na laskonky s plech vyložený papierom na pečenie
6. do formy na laskonky dáme pripravenú hmotu a zarovnáme stierkou.
7. vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút
8. do vychladnutého vanilkového pudingu zašľaháme zmäknuté maslo a vaječný likér a šľaháme pokiaľ nevznikne hladký krém
9. krém natrieme na laskonku, spojíme s druhou laskonkou, ozdobíme čokoládou a odložime do chladničky na hodinu