Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Laskonka s vaječným krémom

Suroviny:

bielky
4 ks
krupicový cukor
220 g
kokos
140 g
práškový cukor
60 g
čokoládová poleva
100 g
KRÉM
uvarený hustý vanilkový puding
300 g
maslo
125 g
vaječný likér
5 PL

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 15 kusov

1. bielky vyšľaháme s tretinou krupicového cukru do veľmi hustého snehu

2. zvyšný cukor s trochou vody rozvaríme s ked začne cukor bublinkovať povaríme ešte 8-10 minút za stáleho miešania

3. horúci cukor pomaly lejeme za stáleho šľahania pri nižších otáčkach do snehu. Po naliatí celého cukru otáčky zvýšime a šľaháme až kým zmes nevychladne.

4. nakoniec do zmesy pridáme cukor zmiešaný s práškovým cukrom a opatrne premiešame

5. pripravíme si formu na laskonky s plech vyložený papierom na pečenie

6. do formy na laskonky dáme pripravenú hmotu a zarovnáme stierkou.

7. vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút

8. do vychladnutého vanilkového pudingu zašľaháme zmäknuté maslo a vaječný likér a šľaháme pokiaľ nevznikne hladký krém

9. krém natrieme na laskonku, spojíme s druhou laskonkou, ozdobíme čokoládou a odložime do chladničky na hodinu