Suroviny:
- 270 gmandle
- 270 gkrupicový cukor
- 60 mlvoda
Postup prípravy receptu:
1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme.
2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme čím ich zbavíme šupiek
3. Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie.
4. Cukor dáme do hrnca , zalejeme vodou, premiešame a dáme variť. Bez miešania necháme cukor rozpúšťať sa, pokiaľ nezíska karamelovú farbu, mal by mať teplotu 118 °C. Pridáme orechy a za stáleho miešania rozpúšťame cukor, poliaľ nezíska medovú farbu.
5. Vylejeme na plech a necháme vychladnúť.
6. Vychladnutý krokant pozlámeme a v mlynčeku rozomelieme na prášok.