Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Krokant

Suroviny:

mandle
270 g
krupicový cukor
270 g
voda
60 ml

Postup prípravy receptu:

1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme.

2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme čím ich zbavíme šupiek

3. Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie.

4. Cukor dáme do hrnca , zalejeme vodou, premiešame a dáme variť. Bez miešania necháme cukor rozpúšťať sa, pokiaľ nezíska karamelovú farbu, mal by mať teplotu 118 °C. Pridáme orechy a za stáleho miešania rozpúšťame cukor, poliaľ nezíska medovú farbu.

5. Vylejeme na plech a necháme vychladnúť.

6. Vychladnutý krokant pozlámeme a v mlynčeku rozomelieme na prášok.