Suroviny:
- 450 gbiela čokoláda
- 100 gmaslo
- 100 mlsmotana na šľahanie
- 3 PLkoňak
- 90 gstrúhaný kokos
Postup prípravy receptu:
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 300g čokolády.
2. Smotanu zohrejeme v hrnci a rozpustíme v nej maslo. Oboje necháme trochu vychladnúť, premiešame a prilejeme koňak a vyšľaháme do krému.
3. Formu cca 20 x 25 cm vyložíme fóliou a krém na ňu rozotrieme.
4. Prikryjeme a necháme chladiť cez noc. Stuhnutý krém nakrájame na kocky uváľame z nich guľôčky.
4. Zvyšok čokolády rozohrejeme vo vodnom kúpeli a necháme trošku vychladnúť. Guľôčky máčame v čokoláde a ihneď obalíme v kokose.