Suroviny:
- PYRÉ
- 1 ksveľký sladký zemiak
- 1/4 kszeler
- 100 mlvývar
- 20 gmaslo
- KAČACIE PRSIA
- 2 kskačacie prsia
- 2 ksveľké pomaranče
- 2 PLpomarančová marmeláda
- 100 mlsmotana na šľahanie 33%
- soľ a korenie
- 1 PLkrupicový cukor
Postup prípravy receptu:
postup
Poznámky pod čiarou:
Suroviny pre 4 porcie
1. Zemiaky a zeler ošúpeme a nakrájame. Zalejeme vývarom a varíme 30 minút domäka
2. Pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme dohladka.
3. Kačacie prsia opláchneme a osušíme. Kožu nakrájame na kocky. Votrieme soľ, korenie a necháme odpočinúť.
4. Z pomaranča odkrájame kôru a vykrájame mesiačiky. Zo zvyšky pomaranča vytlačíme šťavu do kastróla. Pridáme mameládu a cukor a varíme do zhustnutia. Pridáme pomaranč a premiešame.
5. Kačacie prsia opečieme na panvici kožou dole dozlatista.Potom ich otočíme a sprudka opekáme asi minútu.
6. Prsia dáme dopiecť do rúry na 170 °C asi 8-10 minút. Potom necháme 2 minuty odpočinút.
7. Nakrájame a podávame s pyré