Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a sladkým pyré
Suroviny:
PYRÉ
veľký sladký zemiak
1 ks
zeler
1/4 ks
vývar
100 ml
maslo
20 g
KAČACIE PRSIA
kačacie prsia
2 ks
veľké pomaranče
2 ks
pomarančová marmeláda
2 PL
smotana na šľahanie 33%
100 ml
soľ a korenie
krupicový cukor
1 PL
Postup prípravy receptu:
postup
Poznámky pod čiarou:
Suroviny pre 4 porcie
1. Zemiaky a zeler ošúpeme a nakrájame. Zalejeme vývarom a varíme 30 minút domäka
2. Pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme dohladka.
3. Kačacie prsia opláchneme a osušíme. Kožu nakrájame na kocky. Votrieme soľ, korenie a necháme odpočinúť.
4. Z pomaranča odkrájame kôru a vykrájame mesiačiky. Zo zvyšky pomaranča vytlačíme šťavu do kastróla. Pridáme mameládu a cukor a varíme do zhustnutia. Pridáme pomaranč a premiešame.
5. Kačacie prsia opečieme na panvici kožou dole dozlatista.Potom ich otočíme a sprudka opekáme asi minútu.
6. Prsia dáme dopiecť do rúry na 170 °C asi 8-10 minút. Potom necháme 2 minuty odpočinút.
7. Nakrájame a podávame s pyré