Suroviny:
- 500 ghladká múka
- 300 mlmlieko
- 20 gdroždie
- 50 gcukor
- soľ
- 100 mlolej
- 90 mlmlieko
- KRÉM
- 1 sáčokvanilkový cukor
- 1 ksvanilkový puding /alebo zlatý klas/
- 2 PLkryštálový cukor
Postup prípravy receptu:
Suroviny pre 5 porcií
1. Z trochy vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko, olej a vypracujeme cesto
2. necháme kysnúť 45 minút zahryté utierkou alebo v nádobe zakryté potravinárskou fóliou
3. vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí a každú ušúľame na dĺžku plechu
4. postupne ukladáme na olejom vymastený plech a potierame každý kus olejom
5. necháme ešte 20 minút kysnúť a šúlance pokrájame na menšie kúsky
6. pečieme v dobre vyhratej rúre rúre pri 180 °C 20 až 25 minút.
Krém:
1. suroviny na krém spolu premiešame, privedieme do varu a povaríme 2 minúty