Domáce dukátové buchtičky
Suroviny:
hladká múka
500 g
mlieko
300 ml
droždie
20 g
cukor
50 g
soľ
olej
100 ml
mlieko
90 ml
KRÉM
vanilkový cukor
1 sáčok
vanilkový puding /alebo zlatý klas/
1 ks
kryštálový cukor
2 PL
Postup prípravy receptu:
Suroviny pre 5 porcií
1. Z trochy vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko, olej a vypracujeme cesto
2. necháme kysnúť 45 minút zahryté utierkou alebo v nádobe zakryté potravinárskou fóliou
3. vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí a každú ušúľame na dĺžku plechu
4. postupne ukladáme na olejom vymastený plech a potierame každý kus olejom
5. necháme ešte 20 minút kysnúť a šúlance pokrájame na menšie kúsky
6. pečieme v dobre vyhratej rúre rúre pri 180 °C 20 až 25 minút.
Krém:
1. suroviny na krém spolu premiešame, privedieme do varu a povaríme 2 minúty