Suroviny:
- 100 gmleté mandle
- 60 gmaslo
- 80 ghorká čokoláda
- 3 ksvajcia
- 50 gpráškový cukor
- 1 ČLlyžička škorice
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 4 porcie
1. Formičky na suflé vymažeme trochou masla a vysypeme asi 20g mletých mandlí.
2. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Necháme schladiť. Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Zvyšné maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme škoricu a cukor, jeden po druhom tiež žĺtky a nakoniec vmiešame čokoládu.
3. Vsypeme mandle a dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho spojíme so zmesou. Hmotu rozdelíme do formičiek a vložíme na plechu do rúry predhriatej na 175 °C. Pečieme asi 20 minút.