Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Čokoládové suflé

Suroviny:

mleté mandle
100 g
maslo
60 g
horká čokoláda
80 g
vajcia
3 ks
práškový cukor
50 g
lyžička škorice
1 ČL

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 4 porcie

1. Formičky na suflé vymažeme trochou masla a vysypeme asi 20g mletých mandlí.

2. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Necháme schladiť. Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Zvyšné maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme škoricu a cukor, jeden po druhom tiež žĺtky a nakoniec vmiešame čokoládu.

3. Vsypeme mandle a dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho spojíme so zmesou. Hmotu rozdelíme do formičiek a vložíme na plechu do rúry predhriatej na 175 °C. Pečieme asi 20 minút.