Suroviny:
- 200 ghorká čokoláda
- 200 gmaslo
- 200 gvlašské orechy
- 160 gmúka
- 100 gkakaový prášok
- 400 gpráškový cukor
- 1 sáčokvanilkový cukor
- 1 sáčokprášok do pečiva
- 250 gkyslá smotana
- 6 ksvajcia
- tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 24 kusov:
1. Čokoládu a orechy nahrubo nasekáme. Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, kakao a vanilkový cukor.
2. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do druhej misy rozbijeme vajcia. Ručným šľahačom je šľaháme asi 5 minút a postupne pridávame rozpustené maslo.
3. Do vajec po dávkach vymiešame múku s kakaom a nakoniec kyslú smotanu. Vsypeme orechy a čokoládu a premiešame.
4. Plech s vyšším okrajom vymastíme tukom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C asi 35 minút.
5. Brownies nesmú byť prepečené, musia zostať krásne vláčne. Krájame až po vychladnutí.