Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Brownies s orechami

Suroviny:

horká čokoláda
200 g
maslo
200 g
vlašské orechy
200 g
múka
160 g
kakaový prášok
100 g
práškový cukor
400 g
vanilkový cukor
1 sáčok
prášok do pečiva
1 sáčok
kyslá smotana
250 g
vajcia
6 ks
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie

Postup prípravy receptu:

Suroviny na 24 kusov:

1. Čokoládu a orechy nahrubo nasekáme. Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, kakao a vanilkový cukor.

2. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do druhej misy rozbijeme vajcia. Ručným šľahačom je šľaháme asi 5 minút a postupne pridávame rozpustené maslo.

3. Do vajec po dávkach vymiešame múku s kakaom a nakoniec kyslú smotanu. Vsypeme orechy a čokoládu a premiešame.

4. Plech s vyšším okrajom vymastíme tukom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre predhriatej na 175 °C asi 35 minút.

5. Brownies nesmú byť prepečené, musia zostať krásne vláčne. Krájame až po vychladnutí.