Čokoládové Crinkles 80 gramov cukru 2 vajíčka 200 gramov polohrubej múky 2 PL kakaa 100 gramov horkej čokolády 40 gramov masla 1 ČL prášku do pečiva práškový cukor na obalenie Postup: Čokoládu si nalámeme na menšie kúsky, dáme ju do sklenenej misky a spolu s maslom skombinujeme vo vodnom parnom…
300 g hladká múka, 1 ks vajce, 125 g maslo, 2 PL med, 1 ČL mletá škorica, 100 g práškový cukor 1. 1. Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujte hladké cesto 2. vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložime odpočinút na 2 hodiny do chladničky 3. vyvaľkáme cesto hrubé približne 3-4…
1. banán roztlačíme vydličkou na pyré, vložíme do mixéra spolu s vaječnými bielkami a vanilkovým práškom 2. mixujeme pokiaľ nevznikne hustejšia hmota 3. na jemne pomastenej panvici pečieme lievance 4. podľa chuti môžeme poliať javorovým sirupom, odzobíme banánom nakránaným na kolieska
1. ingrediencie pridáme do mixéra a mixujeme pokiaľ cesto nebude hustejšie 2. pancivu jemne potrieme tukom a upečieme lievance 3. podávame s ovocím, posypeme škoricou
1. všetky ingredience dáme do mixéra 2. mixujeme pokiaľ nevznikne hustejšie cesto 3. vymastíme pancivu a pečieme lievance 4. podávame s ovocím, polejeme javorovým alebo agávovým sirupom
1. múku, masť a soľ spracujeme najskôr tak, aby sme mali jemnú drobenku 2. pomaly pridávame vlažnú vodu a postupne vidličkou a potom rukami vypracujeme jemné cesto 3. pokiaľ sa cesto lepí na prsty, pridáme trochu múky 4. hotové cesto prikryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote odstáť 2 hodiny…
1. želatínu necháme nabobtnať v troche vody 2. mlieko zohrejeme v malom hrnci , nesmie zovrieť 3. pridáme javorový sirup a nakoniec plátky želatín, ktoré sme nechali odkvapkať, dôkladne premiešame 4. vylejeme do studenou vodou vypláchnutých formičiek alebo misiek 5. necháme 3-4 hodiny tuhnúť v chladničke 6. čučoriedky varíme spolu…
1. Dno aj steny tortovej formy vyložíme piškótami, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. 2. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať. 3. Biely jogurt, cukor, rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému. 4. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom. 5. Z…
1. všetky suroviny ookrem oleja rozmixujeme v mixéry dohladka, cesto musí byť hustejšie ale nie moc, aby išlo pekne nalievať. Pokiaľ je cesto moc riedke, tak pridáme polievkovú lyžicu kokosovej múky 2. rozohriatu panvicu potrieme kokosovým olejom 3. cesto dáme na panvicu a pečieme dozlatista z oboch strán 4. padávame…
1. múku premiešame s cukrom, pridáme štipku soli a premiešame so smotanou 2. oddelíme bielka od žĺtkov, z bielkov a štipky soli vyšľaháme hustý sneh, ktorý vmiešame do cesta 3. na panvici rozpálime olej s troškou masla a naberačkou opatrne nalejeme cesto na panvicu 4. lievance pečieme z oboch strán,…
Suroviny na 2 kusy focaccie 1. pripravíme si kvások 2. z hladkej múky, vody, štipky soli a kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme 90 minút kysnúť na teplom mieste 3. vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 2 bochníky 4. položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme troškou…
1. v strednej nádobe rozbijeme vajcia a vyšľaháme ich na penu 2. postupne pridáme mlieko, vanilkovú arómu, kokosový cukor, kokosovú múku, sódu bikarbónu a soľ a miešame pokiaľ nebudú ingrediencie dobre premiešané 3. rozohrejeme panvicu a potrieme ju jemnou vrstkou kokosového oleja 4. tvoríme lievance, na kažký kus použijeme 3 polievkové…
Suroviny na cca 20 ks palaciniek 1. všetky suroviny poriadne premiešame, najlepšie elektrickým ručným šľahačom 2. pečieme na rozohriatej palacinkovej panvici, 3. olej použijeme len na prvú palacinku, zvyšné pripravujeme bez oleja 4. ochutíme nasladko alebo naslano
Suroviny na 4 porcie yogi čaju 1. do vriacej vody dáme klinčeky, masalu, kurkumu, škoricu, barián a nastrúhaný zázvor a varíme 6 minút 2. pridáme čierny čaj a varíme ešte 4 minúty 3. pridáme vlažné alebo teplé mlieko a privedieme k varu 4. akonáhle začne nápoj kypieť, odstavíme ho ochutíme cukrom a prelejeme…
Postup na prípravy mäsa: 1. opláchnuté mäso vložíme do tlakového hrnca, pridáme nadrobno nakrájanú cuibuľu, mleté čierne korenie a soľ 2. zalejeme vodou a varíme asi hodinu 3. uvarené mäso nakrájame na plátky Postup prípravy omáčky: 1. ho hrnca dáme mlieko , pridáme maslo a dáme variť. 2. múku rozmiešame v…
Suroviny na 4ks chleba pita 1. všetky suché suroviny spolu premiešame a postupne pridávame vlažnú vodu 2. cesto miesime 10 minút, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnút 3. vykysnuté cesto rozdelíme na 4 kusy 4. vyvaľkáme placku tenkú 4mm a necháme ju 10 minút odpočívať 5. pečieme vo vyhriatej rúre…
Suroviny na 1 porciu 1. všetko okrem čokolády dáme do mixéra a mixujeme dohladka 1-2 minúty. 2. nalejeme do pohára a ozdobíme hoblinkami blielej čokolády
Suroviny na 1 porciu 1. všetky suroviny dáme do mixéra a mixujeme dohľadka 1-2 minúty 2. ihneď podávame, môžeme dozdobiť troškou čokoládových hobliniek
Suroviny na 1 porciu 1. všetky suroviny okrem čokoládových hoblín dáme do mixéra a mixujeme 1-2 minúty 2. vylejeme do pohára a ozdobíme čokoládovými hoblinami
Suroviny na 1 porciu 1. všetky suroviny okrem jogustu, kôry s sušienok dáme do mixéru a mixujeme do hladna 1-2 minúty 2. ozdobíme jogurtom, limenkovou kôrou a sušienkami 3. ihneď podávame
Suroviny na 1 porciu 1. ananás a broskyne nahrájame na kúsky a dáme do mrazničky najlepšie na noc 2. mrazené ovocie a zvyšné suroviny rozmixujeme dohladka v mixéry cca 1-2 minúty 3. ihneď podávame
Suroviny na 1 porciu 1. vychladenú a na kúsky nakrájanú papayu, očistený a nastrúhaný zázvor, pár lístkov mäty spolu so zvyšnými surovinami dáme do mixéra a mixujeme dohladka cca 1-2 minúty 2. ihneď podávame
Suroviny na 7 porcií 1. vajcia s cukrom vyšľaháne do peny 2. roztopíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlke na nízkom výkone 3. k čokoláde primiešame po troške múku a nakoniec aj vajcia vymiešané s cukrom 4. pripravené misky vymiešame maslom a do 3/4 ich nalníme čokoládovou…
Suroviny na 40 kusov sušienok 1. všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujte hladké cesto 2. vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložime odpočinút na 2 hodiny do chladničky 3. vyvaľkáme cesto hrubé približne 3-4 mm a s pomocou razítka pripravíme sušienky 4. pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C…
Suroviny na 40 kusov sušienok 1. všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujte hladké cesto 2. vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložime odpočinút na 2 hodiny do chladničky 3. vyvaľkáme cesto hrubé približne 3-4 mm a s pomocou razítka pripravíme sušienky 4. pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C…
Suroviny na 40 kusov sušienok 1. všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujte hladké cesto 2. vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložime odpočinút na 2 hodiny do chladničky 3. vyvaľkáme cesto hrubé približne 3-4 mm a pomocou razítka pripravíme sušienky 4. pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi…
Suroviny na 40 kusov sušienok 1. všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujte hladké cesto 2. vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložime odpočinút na 2 hodiny do chladničky 3. vyvaľkáme cesto hrubé približne 3-4 mm a s pomocou razítka pripravíme sušienky 4. pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C…
Suroviny na 40 kusov sušienok 1. všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujte hladké cesto 2. vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložime odpočinút na 2 hodiny do chladničky 3. vyvaľkáme cesto hrubé približne 3-4 mm a pomocou razítka pripravíme sušienky 4. pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi…
Suroviny na 40 kusov sušienok 1. všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujte hladké cesto 2. vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a uložime odpočinút na 2 hodiny do chladničky 3. vyvaľkáme cesto hrubé približne 3-4 mm a pomocou razítka pripravíme sušienky 4. pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi…
Suroviny na 4 ks pri použití Tescoma formy na trdelník 1. Z kvasníc, mlieka a lyžice práškového cukru (5 g) pripravte kvások. Maslo a masť vyšľahajte s 3 vaječnými žĺtkami do peny, pridajte múku, zvyšný cukor (10g) a premiešajte. Do cesta dajte kvások, dôkladne spracujte a nechajte 30-45 minút vykysnúť…
Suroviny na 4 porcie 1. zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce ich ošúpeme a nastrúhame 2. Pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. 3. na pomúčenej doske urobíme s cesta 5 valčekov a okrajujeme s nich kúsky. 4. šúľance vložime do osolenej vriacej vody a varíme 5 minút. 5. posypeme…
Suroviny na 15 kusov 1. bielky vyšľaháme s tretinou krupicového cukru do veľmi hustého snehu 2. zvyšný cukor s trochou vody rozvaríme s ked začne cukor bublinkovať povaríme ešte 8-10 minút za stáleho miešania 3. horúci cukor pomaly lejeme za stáleho šľahania pri nižších otáčkach do snehu. Po naliatí celého…
1. žĺtky vyšľaháme do peny 2. po lyžiciach do peny zašľaháme salko a potom nesladené kondenzované mlieko 3. vmiešame rum 4. hotový likér nalejeme do fliaš a necháme pár dní odležať v chlade
1. Filety z prstruha umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. 2. Vložíme do pekáča, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre pri 200 °C cca 15 minút 3. Nadrobno nakrájame pór, preložíme do väčšej misky, pridáme lučinu, horčicum soľ a korenie. 4. upečeného pstruha oddelíme od kostí a vydličkou vmiešame do zmesi.…
Suroviny na 4 porcie 1. tekvicu olúpeme, ostránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky 2. Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu očistíme a nasekáme na menšie kúsky, orestujeme ju na oleji, pridáme tekvicu a mrkvu. Chvíľu podusíme a potom vmiešame nakrájaný zázvor, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou…
Suroviny na 25 kusov 1. zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do bielej peny, pridáme vajcia a ešte minútu šľaháme 2. postupne pridávame med, zázvor a múku zmiešanú s kypriacim práškom do perníku a sódou bikarbónou, vypracujeme vláčne cesto 3. hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 2 hodiny do…
Suroviny na 20-25 kusov 1. zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do bielej peny, pridáme vajcia a ešte minútu šľaháme. 2. postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme vláčne cesto 3. hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 30 minúť do chladničky 4. z odpočnutého cesta…
Suroviny na 30 kúsov 1. čokoládu nakrájame na malé kúsky a vmiešame ju do múky 2. oba cukry vyšľaháme so zmäknutým maslom do svetlej peny, pridáme vajcia a šľaháme 5 minút 3. do zmesy zašľaháme vanilku, soľ a prášok do pečiva a nakoniec múku s čokoládou. 4. na plech vystlaný…
Suroviny na 20 kusov 1. horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, mliečnu čokoládu nakrájame na menšie kúsky 2. zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do svetlej peny, za stáleho miešania pridáme rozpustenú čokoládu, vajcia a vanilkový cukor 3. Vmiešame mlieko, múku s práškom do pečiva, kakao a soľ. 4. zľahka zapracujeme…
Suroviny na 40 kusov 1. žĺtky poriadne vymiešame s oboma cukrami. Pridáme múku, citrónovú kôru a nakrájané brusnice. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré zzabalíme do fólie a necháme odležat 2 hodiny v chladničke 2. z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 4 mm, vykrajujeme kolieska alebo iné tvary a ukladáme ich na…
Suroviny na 25 kusov 1. zmeknuté maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme ovocnú esenciu a zabracujeme obe múky. 2. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. 3. Pripravíme si krém, zmeknuté maslo vymiešame s cukrom, vmiešame potravinársku farbu a necháme krém 2 hodiny v chladničke…
1. V hrnci opečieme na masle nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú slaninu. 2. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky a opekáme 2 minúty. 3. Do hrnca nalejeme vývar a polievku privedieme do varu a varíme približne 10 minút, aby zmäkly zemiaky. 4. Pridáme kukuricu, údenú makrelu a povaríme ešte…
Suroviny na 12 kusov 1. Formu na bábovky vymažeme maslom a dáme vychladiť. Rúru predhrejeme na 170 °C 2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajcia a levanduľový extrakt. 3. Múku preosejeme s kypriacim práškom do pečiva, sódou, soľou a škoricou. Sypkú zmes vmiešame s kyslou smotanou do…
Suroviny na 4 ks 1. Všetky ingrediencie nechajte asi pol hodiny pri izbovej teplote odstáť. Mlieko mierne ohrejte v kastróliku. Odlejte z neho do misky asi tretinu, rozmiešajte v ňom lyžicu cukru a rozdrobíme droždie. Nechajte na teplom mieste vykysnúť kvások. 2. Maslo rozpustíme a nechajte vychladnúť. Do misy preosejte…
Suroviny na 4 porcie 1. Predhrejte rúru na 190 °C. Do studeného vývaru vložte olúpané a nakrájané zemiaky, cibuľu a cesnak. Varte, kým zemiaky nezmäknú. 2. Medzitým zmiešajte olej s medom, zmesou potrite puky feniklu a dajte ich piecť domäkka do predhriatej rúry. Ak máte pocit, že sa fenikel páli,…
Suroviny na 4 porcie 1. V miske zmiešame med, citrónovú šťavu, čili, rybiu omáčku, sójovú omáčku a zázvor. Do tejto marinády vložíme stehná nechajte marinovať 1 hodinu 2. Stehná položte na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 25 minút pri teplote 200 °C. 3. Ružičkový kel učistímea…
Suroviny na 10 kusov 1. z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh, do ktorého opatrne vmiešame múku a orechy 2. pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Dáme do rozohriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri 170 °C. Dávame pozor, aby sa cesto nevysušilo…
Suroviny na 750ml Mlieko so smotanou privedieme do varu, pridáme čokoládu a miešame do jej rozpustenia. Prisypeme cukor, škoricu a prilejeme alkohol. Všetko dobre premiešame, nalejeme so fliaš a necháme vychladnúť. Uchovávame v chladničke.
Tekvicu olúpeme a vydlabeme z nej semienka a vlákna. Nakrájame ju na väčšie kusy a vložíme do pekáca spolu s tymiánom, nahrubo nakrájaným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piect pri 180 °C na 20-30 minút, pokiaľ nie je tekvica mäkká a nesmie začať hnednúť. Maslo a smotanu dajte do…
Suroviny pre 4 osoby Rúru predhrejeme na 180 °C, teplovzdušnú na 160 °C. Z jabĺk odstráňte jadrovník tak, aby vznikol otvor. Každé jablko dookola horizontálne narežte. Jablká postavte do plytkého pekáča či zapekacej misky. Zmiešajte med, škoricu a pomarančovú kôru a vzniknutou zmesou vyplňte všetky jablká. Do pekáča nalejte pomarančovú…
Suroviny pre 4-6 osôb Zemiaky uvarené v šupke očistíme, nakrájame na kocky, pridáme rovnako nakrájane jablká a na rezance nakrájaný pór, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme strúhany chren, jogurt a dobre premiešame. Necháme odležat v hlade.
Suroviny pre 4-6 osôb Očistíme mrkvu, petržlen, zeler a uvaríme ich vcelku. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kocky, zmiešame s vývarom a nasekanou cibuľou, kyslými uhorkami, na kocky nakrájaními vajcami, hráškom, koreňovou zeleninou nakrájanou na kocky a majonézou. Dochitíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme odležať niekoľko…
Zemiaky, mrkvu a cibuľu nahrájame na kocky a pór na drobné kúsky. Všetko opekáme tri až päť minút na oleji. Poprášime múkou a miešame ešte minútu. Zalajeme 750ml vody, pridáme horčicu, okoreníme, osolíme a varíme pokial nie sú zemiaky mäkké. Pridáme rybie mäso nakrájané na väčšie kocky a varíme na…
Suroviny na 24 kusov: 1. Čokoládu a orechy nahrubo nasekáme. Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, kakao a vanilkový cukor. 2. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do druhej misy rozbijeme vajcia. Ručným šľahačom je šľaháme asi 5 minút a postupne pridávame rozpustené maslo. 3. Do vajec po…
Suroviny na 4 porcie 1. Formičky na suflé vymažeme trochou masla a vysypeme asi 20g mletých mandlí. 2. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Necháme schladiť. Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Zvyšné maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme škoricu a cukor,…
Suroviny na 24 kusov 1. Všetky suroviny na plnku premiešame a odložíme na noc do chladničky 2. Cukor, maslo a žĺtky spojíme do hladkej hmoty. Pridáme 2 lyžice studenej vody, soľ a múku a vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke aspoň 20 minút odležať. 3. Medzitým…
1. Mandle vložíme do misky a sparíme horúcou vodou. Zlejeme ich, olúpeme a osušíme. 2. Vo väčšej liatinovej panvici pomaly zahrievame cukor. Nemiešame, pohybujeme len panvou, aby sa cukor roztavil rovnomerne a zafarbil sa do zlatohneda. 3. Formu vyložíme alobalom a ten potrieme olejom. Do hotového karamelu vsypeme mandle a…
Suroviny na 40 kusov 1. V liatinovom hrnci rozpustíme na miernom ohni maslo, cukor,kukuričný sirup a soľ. 2. Pomaly privedieme k varu a potom postupne, asi 10 minút, a za stáleho miešania prilievame kondenzované mlieko. Teplota zmesi nesmie prekročiť 110 ° C. 3. Zmes varíme ďalších 10 minút a premiešavame.…
Suroviny na 30 kusov 1. Vo veľkej mise vymiešame maslo s cukrom a žĺtkom do peny. 2. Postupne pridávame múku, esenciu a vypracujeme hladké cesto. Vložíme ho do mikroténového sáčku a necháme v chladničke dve hodiny odležať. 3. Z cesta tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2 cm a kladieme ich…
Suroviny na 30 kusov 1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť a vmiešame mandľové lupienky a likér. 2. Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžičkou tvoríme hrudky, ktoré vyskladáme na plech. Necháme vychladnúť a obalíme vo zvyšných mandliach. 3. Vložíme do košíčkov.
Suroviny na 35 kusok. 1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame práškový cukor. 2. Zo snehu odoberieme jednu šálku a odložíme ho na polevu. Mandle, lieskové oriešky, škoricu a pomarančový likér zapracujeme zľahka do snehu a zmes dáme na hodinu do chladničky. 3. Na pocukrovanej doske vyvaľkáme…
Suroviny na 25 kusov 1. Preosejeme múku, pridamé sódu,cukor, škoricou a roztlčené klinčekmi. Dobre premiešame, urobime do stredu jambu do ktorej vlejeme med, vajce, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničke odležať. 2. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou…
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 300g čokolády. 2. Smotanu zohrejeme v hrnci a rozpustíme v nej maslo. Oboje necháme trochu vychladnúť, premiešame a prilejeme koňak a vyšľaháme do krému. 3. Formu cca 20 x 25 cm vyložíme fóliou a krém na ňu rozotrieme. 4. Prikryjeme a necháme chladiť cez noc.…
Oranžát namočíme na hodinu do rumu a potom všetko rozmixujeme. Do marcipánovej hmoty vpracujeme cukor, pridáme rozmixovaný oranžát s krokantom a dobre premiesime. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme na 20 minút do chladničky. Medzitým nalámeme čokoládu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Marcipánovej cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie…
1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme. 2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme…
4 porcie Kačicu očistíme a do kože a dutiny votrieme soľ. Zabalíme ju do fólie a necháme aspoň šesť hodín odležať. Jablká umyjeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame ich na plátky Brušnú dutinu kačice naplníme plátkami jabĺk a slivkami a uzavrieme ihlou. Kožu popicháme vidličkou a kačicu vložíme do pekáča chrbtom…
Suroviny na 12 kúskov. Orechy nastrúhame najemno. Tuk vymiešame s medom. Pridáme orechy, kávu, rum a citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v cukre.
Suroviny na 4 porcie: Ryby očistíme, umyjeme a zbavíme je vnútorností. Odrežeme hlavy, plutvy a chvosty. Kapra nakrájame na prúžky hrubé asi ako prst a posolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozpálime masť a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridáme malé ryby vrátane plutiev a chvostov, posypeme…
4 porcie nápoja. Z citróna a pomaranča vylisujeme šťavu. Vodu vlejeme do hrnca, pridáme cukor, šťavu z citrusov a všetko korenie. Privedieme k varu. Prilejeme víno, rum a zohrejeme do varu. Stiahneme z platne a ihneď sevírujeme. Poháre ozdobíme plátkom pomaranča.
8 porcií nápoja. Pre varnú doskou: Vo veľkom hrnci na miernom ohni, ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili a muškátový oriešok. Pridajte čokoládové lupienky. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Zakryte a nechajte na ohni ešte 5 minút. Pre pomalé hrnce: V 4-litrovom pomalom hrnci ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili…
4 porcie nápoja. Vo veľkom hrnci zmiešame brusnicovou šťavu, cukor, škoricu a badián. Varíme asi 15 minút. Potom vmiešame brusnice, prilejeme víno a necháme prejsť varom. Servírujeme teplé.
8 porcií nápoja. Pomocou škrabky ošúpeme kôru z pomaranča tak, aby sme odkrojili dlhé pásiky. Do väčšieho hrnca vlejeme cider, pridáme med a všetko korenie okrem škorice. Zahrejeme, ale nevaríme a necháme ohrievať asi 30 minút. Do šálok vložíme po tyčinke škorice a vlejeme horúci nápoj.
Múku vsypeme do veľkej misy a urobíme v nej jamku. Rozdrobíme do neho droždie, pťidáme lyžičku cukru a zalejeme asi 100m1 vlažného mlieka. Prikryjeme a necháme asi 20 minút vzísť kvások. Potom do múky vmiešame vajcia, pridáme 150 g zmäknutého masla, rum a Vypracujeme hladké cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme a…
Hrozienka vsypeme do misky, zalejemejeme trochou vína a necháme marínovať cez noc. Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť, droždie rozdrobíme do 120 ml vlažného vína, pridáme štipku cukru a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme múku, vsypeme cukor, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kúru a premiešame. Pridáme maslo, žĺtok a vlejeme…
Spravíme si zápražku z nakrájanej cibule podľa možnosti nadrobno, 1-2 PL múky,masla a trocha oleja; ja to robím všetko podľa oka 🙂 Keď nám zápražka zružovkastie, pridáme asi 1 PL ml. červenej papriky (kto chce polievku viacej pikantnejšiu, namiesto sladkej ml. papriky pridá pálivú ml. papriku)zamiešame, ale nenechávame dlho na…
1. Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa. 2. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka. 3. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou. 4. Vývar nalejeme do hrachu. 5. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky. 6. Polievku…
Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, zaprášime múkou a osmažíme. Potom zriedime vývarom z húb, pridáme horúcu vodu a chvíľu povaríme. Nakoniec ochutíme pretlakom. Na tanier položíme kúsok ryby, lyžicu hustej kyslej smotany a zalejeme horúcou polievkou.
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu), pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, umyté, na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké, pridáme rajčiakový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte…
1. Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme približne 30 minút. 2. Pridáme očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej. 3. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno nakrájanej cibule a múky. 4. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút.…
Údené koleno umyjeme a dáme variť do studenej vody spolu s fazuľou. Keď je koleno polomäkké, pridáme kyslú kapustu a ďalej varíme, až sa mäso oddelí od kosti. Potom ho vyberieme, oberieme, nakrájame na kúsky a vrátime späť do polievky. Asi 45 minút pred dovarením pridáme prepláchnutú ryžu a koreniny.…
Do veľkého hrnca dáme klobásu a údené mäso, zalejeme vodou, pridáme cesnak, celú cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, pokým nie je všetko mäkké. Mäso, klobásu, korenie a bobkový list vyberieme. Na oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme 300 ml mlieka. Rozvaríme na…
1. do 5 litrového hrnca dáme variť osolenú vodu, vložíme rybacie kúsky a celú cibulu, pridáme korenie, bobkový list, víno a ocot. 2. na miernom ohni varíme 3 hodiny. V druhom väčšom hrnci opražíme na masle očistenú a nakrájanú mrkvu, pór a petržlen. 3. zasypeme múkou, minútu popražíme a zalejeme…
1. Sušené slivky nahrájame na menšie kúsky a dáme ich do vacšej nádoby. Pridáme ríbezle, hrozienka, strúhanú pomarančovú kôru, strúhanú citrónovú kôru, trocha postrúhaného muškátového orieška, badián, mleté klinčeky, škoricu a rum. Dobre premiešame a necháme pol hodinu odležať. 2. Do zmesy pridáme hnedý cukor, soľ, múku a strúhanku. Dobre…
1. Múku, mleté orechy soľ a agávový sirup spolu premiešame, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto 2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky 3. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Z cesta formujeme guľky veľkosti čerešne, ktoré poukladáme na plech. Druhým koncom…
Suroviny na 16 kusov 1. Všetko spolu dobre premiešajte pokiaľ nevznikne hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien nádoby. 2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky 3. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska (prípade iné tvary) 4. Poukladáme na plech vystlaný…
1. Maslo s cukrom spolu vymiešame do peny, najlepšie na elektrickom šlahači cca 3 minúty. Pridáme vajcia, vanilkový extrakt a mlieko. 2. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a mandľami 3. Zmes múky s mandľami zamiešame do maslovej hmoty 4. Vypracujeme hladké cesto, ktorá zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme…
1. pripravíme si silnú kávu a necháme ju vychladnúť 2. rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtka od bielok. Zmiešame žĺtky s cukrom a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Z bielkov vyšlaháme sneh 3. mascarpone zľahka zašlaháme do žĺtkov a nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov 4. pripravíme si nádobu na tiramisu,…
1. zmiešame nátierkové maslá, smotany a práškový cukor. Túto zmes následne vyšľaháme šľahačom 2. piškóty namáčame v káve s rumom a vyložíme nimi dno okrúhlej tortovej formy 3. zasypeme kakakom a na to navrstvíme 1/2 krému, postup ešte raz zopakujeme a vrch opäť zasypeme kakaom 4. odložíme odpočinúť chladu, najlepšie…
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej maslo a tuk a zmes necháme vychladiť pridáme likér a vyšľaháme o krému. Formu asi 20 x 25cm vyložíme potravinárskou fóliou a vylejeme do nej krém a zarovnáme stierkou. Necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a v vytvarujeme guličky, ktoré…
Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky a necháme ju rozpustit vo vodnom kúpeli. Medzitým marshmallows nakrájame na menšie kúsky , zmiešame ich s kokosom, brusnicami a orieškami. Na dno formy 15x20cm položíme papier na pečenie. Do rozpustenej čokolády vmiešame pripravenú zmes a rýchlo premiešame. Pomocou stierky dáme zmes do pripravenej formy…
Maslo premiešame s medom, pridáme orechy ktoré sme namleli najemno. Ďalej pridáme kávu, rum, citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto, z ktorého tvarujeme guličky. Guličky obalíme v cukre.
Suroviny pre 5 porcií 1. Z trochy vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. Do múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko, olej a vypracujeme cesto 2. necháme kysnúť 45 minút zahryté utierkou alebo v nádobe zakryté potravinárskou fóliou 3. vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí a každú…
Pizza cesto na 4 tenké pizze Pokiaľ máte elektrickú pekárničku na chleba s programom prípravy pizza cesta tak nasypte všetky suroviny do nádoby a zapnite program na prípravu cesta a ušetríte čas 🙂 1. vo vačšej mise zmiešame suché suroviny, pridáme olivový olej a teplú vodu 2. cesto spracujeme rukami,…
Na masti, alebo na oleji osmažím nakrájanú cibuľu. Keď začnú okraje cibule ružovieť, pridám na kocky nakrájané mäso a opekám zo všetkých strán. Keď je mäso zatiahnuté, pridám všetky suroviny okrem múky a opečiem spolu s mäsom. Takto mám pripravený klasický základ na guláš, ktorý môžem podliať horúcou vodou. Nechám…
1. z vajec oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh 2. žĺtka šľaháme z cukrom na najvyšších otáčkach 3 minúty do svetlej peny, pridáme rozpustené maslo a šľaháme ešte 2 minúty. 3. pri nízkych otáčkach pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a opatrne premiešame so snehom. 4.…
Suroviny na 18 kusov: 1. všetky suroviny ručným šľahačom mixujeme 3 minúty, trocha strúhaného kokosu si odložime na ozdobenie 2. pripravené cesto vylejeme do pripravených papierových alebo silikónových košíčkov, posypeme kokosom 3. pečieme pri 180 °C približne 22 minút
Hotové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm. Pridáme makovú, alebo orechovú plnku podľa chuti a vytvarujeme rožok. Pečieme asi 10 minút pri teplote 180 – 190°C.
Suroviny na 18 kusov muffinov 1. čokoládu nasekáme na menšie kusy, zvyšnée suroviny ručným šľahačom mixujeme 2-3 minúty 2. nasekanú čokoládu vysypeme do cesta a premiešame 3. pripravené cesto vylejeme do pripravených papierových alebo silikónových košíčkov 4. pečieme pri 180 °C približne 22 minút
Suroviny na 5 porcií 1. mäso nakrájame na menšie kúsky, troška ho naklepeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré necháme chvíľu odležať 2. mäso obalíme v hladkej múke, korení a prudko ho opečieme na rozpálenom masle. Pečieme asi 8 minút zo všetkých strán 3. vložíme do rúry vyhriatej na 100…
1. žĺtka oddelíme od bielkov 2. z bielkov si vyšľaháme sneh 3. do žĺtkov pridáme cukor a vanílkový cukor a vymiešame mixérom minimálne 3 minúty do svetlej peny 4. do vyšlahaných žĺtkov pridáme mlieko, maslo, prášok do pečiva a krátko premixujeme, následne pridáme múku, ak je cesto málo husté tak…
1. múku preosejeme, pripravíme si kvások 2. keď je kvások pripravený, pridáme cukor, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby. 2. vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste. 3. na doske si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 – 2 cm…
Suroviny na 18 kusov 1. všetky suroviny ručným šľahačom mixujeme 3 minúty 2. pripravené cesto vylejeme do pripravených papierových alebo silikónových košíčkov 3. pečieme pri 180 °C približne 22 minút
Táto lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vašich skúseností. Budeme predpokladať, že ste v poriadku, ale ak si to prajete, môžete sa odhlásiť.Súhlasím
Pravidlá ochrany osobných údajov a cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.