Suroviny na 35 kusok. 1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame práškový cukor. 2. Zo snehu odoberieme jednu šálku a odložíme ho na polevu. Mandle, lieskové oriešky, škoricu a pomarančový likér zapracujeme zľahka do snehu a zmes dáme na hodinu do chladničky. 3. Na pocukrovanej doske vyvaľkáme…
Suroviny na 25 kusov 1. Preosejeme múku, pridamé sódu,cukor, škoricou a roztlčené klinčekmi. Dobre premiešame, urobime do stredu jambu do ktorej vlejeme med, vajce, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničke odležať. 2. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou…
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 300g čokolády. 2. Smotanu zohrejeme v hrnci a rozpustíme v nej maslo. Oboje necháme trochu vychladnúť, premiešame a prilejeme koňak a vyšľaháme do krému. 3. Formu cca 20 x 25 cm vyložíme fóliou a krém na ňu rozotrieme. 4. Prikryjeme a necháme chladiť cez noc.…
Oranžát namočíme na hodinu do rumu a potom všetko rozmixujeme. Do marcipánovej hmoty vpracujeme cukor, pridáme rozmixovaný oranžát s krokantom a dobre premiesime. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme na 20 minút do chladničky. Medzitým nalámeme čokoládu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Marcipánovej cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie…
1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme. 2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme…
4 porcie Kačicu očistíme a do kože a dutiny votrieme soľ. Zabalíme ju do fólie a necháme aspoň šesť hodín odležať. Jablká umyjeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame ich na plátky Brušnú dutinu kačice naplníme plátkami jabĺk a slivkami a uzavrieme ihlou. Kožu popicháme vidličkou a kačicu vložíme do pekáča chrbtom…
Suroviny na 12 kúskov. Orechy nastrúhame najemno. Tuk vymiešame s medom. Pridáme orechy, kávu, rum a citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v cukre.
Suroviny na 4 porcie: Ryby očistíme, umyjeme a zbavíme je vnútorností. Odrežeme hlavy, plutvy a chvosty. Kapra nakrájame na prúžky hrubé asi ako prst a posolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozpálime masť a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridáme malé ryby vrátane plutiev a chvostov, posypeme…
4 porcie nápoja. Z citróna a pomaranča vylisujeme šťavu. Vodu vlejeme do hrnca, pridáme cukor, šťavu z citrusov a všetko korenie. Privedieme k varu. Prilejeme víno, rum a zohrejeme do varu. Stiahneme z platne a ihneď sevírujeme. Poháre ozdobíme plátkom pomaranča.
8 porcií nápoja. Pre varnú doskou: Vo veľkom hrnci na miernom ohni, ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili a muškátový oriešok. Pridajte čokoládové lupienky. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Zakryte a nechajte na ohni ešte 5 minút. Pre pomalé hrnce: V 4-litrovom pomalom hrnci ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili…
4 porcie nápoja. Vo veľkom hrnci zmiešame brusnicovou šťavu, cukor, škoricu a badián. Varíme asi 15 minút. Potom vmiešame brusnice, prilejeme víno a necháme prejsť varom. Servírujeme teplé.
8 porcií nápoja. Pomocou škrabky ošúpeme kôru z pomaranča tak, aby sme odkrojili dlhé pásiky. Do väčšieho hrnca vlejeme cider, pridáme med a všetko korenie okrem škorice. Zahrejeme, ale nevaríme a necháme ohrievať asi 30 minút. Do šálok vložíme po tyčinke škorice a vlejeme horúci nápoj.
Táto lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vašich skúseností. Budeme predpokladať, že ste v poriadku, ale ak si to prajete, môžete sa odhlásiť.Súhlasím
Pravidlá ochrany osobných údajov a cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.