Recepty

Medovníčky
Príprava: 90 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Medovníčky

17. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
641 videní
Suroviny na 25 kusov 1. Preosejeme múku, pridamé sódu,cukor, škoricou a roztlčené klinčekmi. Dobre premiešame, urobime do stredu jambu do ktorej vlejeme med, vajce, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničke odležať. 2. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou…
Kokosové guľky s koňakom
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Kokosové guľky s koňakom

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1239 videní
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 300g čokolády. 2. Smotanu zohrejeme v hrnci a rozpustíme v nej maslo. Oboje necháme trochu vychladnúť, premiešame a prilejeme koňak a vyšľaháme do krému. 3. Formu cca 20 x 25 cm vyložíme fóliou a krém na ňu rozotrieme. 4. Prikryjeme a necháme chladiť cez noc.…
Marcipánové pralinky s krokantom
Príprava: 180 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Marcipánové pralinky s krokantom

16. novembra 2015 1 1 Žiadne komentáre
622 videní
Oranžát namočíme na hodinu do rumu a potom všetko rozmixujeme. Do marcipánovej hmoty vpracujeme cukor, pridáme rozmixovaný oranžát s krokantom a dobre premiesime. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme na 20 minút do chladničky. Medzitým nalámeme čokoládu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Marcipánovej cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie…
Krokant
Príprava: 38 minút
Obsahuje: 3 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Krokant

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1137 videní
1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme. 2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme…
Kačica pečená s jablkami a slivkami
Príprava: 270 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Mäso a hydina
Náročnosť: Priemerný

Kačica pečená s jablkami a slivkami

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1613 videní
4 porcie Kačicu očistíme a do kože a dutiny votrieme soľ. Zabalíme ju do fólie a necháme aspoň šesť hodín odležať. Jablká umyjeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame ich na plátky Brušnú dutinu kačice naplníme plátkami jabĺk a slivkami a uzavrieme ihlou. Kožu popicháme vidličkou a kačicu vložíme do pekáča chrbtom…
Orechové guľky
Príprava: 30 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Orechové guľky

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
657 videní
Suroviny na 12 kúskov. Orechy nastrúhame najemno. Tuk vymiešame s medom. Pridáme orechy, kávu, rum a citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v cukre.
Rybacia polievka
Príprava: 87 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Rybacia polievka

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
970 videní
Suroviny na 4 porcie: Ryby očistíme, umyjeme a zbavíme je vnútorností. Odrežeme hlavy, plutvy a chvosty. Kapra nakrájame na prúžky hrubé asi ako prst a posolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozpálime masť a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridáme malé ryby vrátane plutiev a chvostov, posypeme…
Vianočný punč
Príprava: 15 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočný punč

15. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
1765 videní
4 porcie nápoja. Z citróna a pomaranča vylisujeme šťavu. Vodu vlejeme do hrnca, pridáme cukor, šťavu z citrusov a všetko korenie. Privedieme k varu. Prilejeme víno, rum a zohrejeme do varu. Stiahneme z platne a ihneď sevírujeme. Poháre ozdobíme plátkom pomaranča.
Horúca mexická čokoláda
Príprava: 16 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Horúca mexická čokoláda

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1279 videní
8 porcií nápoja. Pre varnú doskou: Vo veľkom hrnci na miernom ohni, ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili a muškátový oriešok. Pridajte čokoládové lupienky. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Zakryte a nechajte na ohni ešte 5 minút. Pre pomalé hrnce: V 4-litrovom pomalom hrnci ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili…
Varené víno s brusnicami
Príprava: 25 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Varené víno s brusnicami

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
5953 videní
4 porcie nápoja. Vo veľkom hrnci zmiešame brusnicovou šťavu, cukor, škoricu a badián. Varíme asi 15 minút. Potom vmiešame brusnice, prilejeme víno a necháme prejsť varom. Servírujeme teplé.
Horúci cider
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Horúci cider

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
883 videní
8 porcií nápoja. Pomocou škrabky ošúpeme kôru z pomaranča tak, aby sme odkrojili dlhé pásiky. Do väčšieho hrnca vlejeme cider, pridáme med a všetko korenie okrem škorice. Zahrejeme, ale nevaríme a necháme ohrievať asi 30 minút. Do šálok vložíme po tyčinke škorice a vlejeme horúci nápoj.
Maková štóla s orechami
Príprava: 240 minút
Obsahuje: 13 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Maková štóla s orechami

15. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
473 videní
Múku vsypeme do veľkej misy a urobíme v nej jamku. Rozdrobíme do neho droždie, pťidáme lyžičku cukru a zalejeme asi 100m1 vlažného mlieka. Prikryjeme a necháme asi 20 minút vzísť kvások. Potom do múky vmiešame vajcia, pridáme 150 g zmäknutého masla, rum a Vypracujeme hladké cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme a…
Opitá štóla
Príprava: 230 minút
Obsahuje: 14 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Opitá štóla

15. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
631 videní
Hrozienka vsypeme do misky, zalejemejeme trochou vína a necháme marínovať cez noc. Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť, droždie rozdrobíme do 120 ml vlažného vína, pridáme štipku cukru a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme múku, vsypeme cukor, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kúru a premiešame. Pridáme maslo, žĺtok a vlejeme…
Vianočná juška
Príprava: 90 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočná juška

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
21122 videní
Spravíme si zápražku z nakrájanej cibule podľa možnosti nadrobno, 1-2 PL múky,masla a trocha oleja; ja to robím všetko podľa oka 🙂 Keď nám zápražka zružovkastie, pridáme asi 1 PL ml. červenej papriky (kto chce polievku viacej pikantnejšiu, namiesto sladkej ml. papriky pridá pálivú ml. papriku)zamiešame, ale nenechávame dlho na…
Vianočná hrachová polievka
Príprava: 90 minút
Obsahuje: 11 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočná hrachová polievka

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
11984 videní
1. Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa. 2. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka. 3. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou. 4. Vývar nalejeme do hrachu. 5. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky. 6. Polievku…
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Príprava: 85 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Rybacia polievka s kyslou kapustou

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
885 videní
Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, zaprášime múkou a osmažíme. Potom zriedime vývarom z húb, pridáme horúcu vodu a chvíľu povaríme. Nakoniec ochutíme pretlakom. Na tanier položíme kúsok ryby, lyžicu hustej kyslej smotany a zalejeme horúcou polievkou.
Pikantná kapustnica
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Pikantná kapustnica

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
778 videní
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu), pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, umyté, na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké, pridáme rajčiakový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte…
Oravská kapustnica
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Oravská kapustnica

14. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
3507 videní
1. Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme približne 30 minút. 2. Pridáme očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej. 3. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno nakrájanej cibule a múky. 4. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút.…
Kapustnica s fazuľou
Príprava: 180 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Kapustnica s fazuľou

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
914 videní
Údené koleno umyjeme a dáme variť do studenej vody spolu s fazuľou. Keď je koleno polomäkké, pridáme kyslú kapustu a ďalej varíme, až sa mäso oddelí od kosti. Potom ho vyberieme, oberieme, nakrájame na kúsky a vrátime späť do polievky. Asi 45 minút pred dovarením pridáme prepláchnutú ryžu a koreniny.…
Vianočná hríbovica
Príprava: 73 minút
Obsahuje: 13 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočná hríbovica

12. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1507 videní
Do veľkého hrnca dáme klobásu a údené mäso, zalejeme vodou, pridáme cesnak, celú cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, pokým nie je všetko mäkké. Mäso, klobásu, korenie a bobkový list vyberieme. Na oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme 300 ml mlieka. Rozvaríme na…
Rybacia polievka
Príprava: 270 minút
Obsahuje: 14 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Priemerný

Rybacia polievka

12. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1475 videní
1. do 5 litrového hrnca dáme variť osolenú vodu, vložíme rybacie kúsky a celú cibulu, pridáme korenie, bobkový list, víno a ocot. 2. na miernom ohni varíme 3 hodiny. V druhom väčšom hrnci opražíme na masle očistenú a nakrájanú mrkvu, pór a petržlen. 3. zasypeme múkou, minútu popražíme a zalejeme…
Tradičný britský vianočný puding
Príprava: 200 minút
Obsahuje: 30 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Ťažký

Tradičný britský vianočný puding

8. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
5105 videní
1. Sušené slivky nahrájame na menšie kúsky a dáme ich do vacšej nádoby. Pridáme ríbezle, hrozienka, strúhanú pomarančovú kôru, strúhanú citrónovú kôru, trocha postrúhaného muškátového orieška, badián, mleté klinčeky, škoricu a rum. Dobre premiešame a necháme pol hodinu odležať. 2. Do zmesy pridáme hnedý cukor, soľ, múku a strúhanku. Dobre…
Orechové dukátiky
Príprava: 70 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Orechové dukátiky

8. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
993 videní
1. Múku, mleté orechy soľ  a agávový sirup spolu premiešame, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto 2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky 3. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Z cesta formujeme guľky veľkosti čerešne, ktoré poukladáme na plech. Druhým koncom…
Linecké koláčiky
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Linecké koláčiky

8. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1214 videní
Suroviny na 16 kusov 1. Všetko spolu dobre premiešajte pokiaľ nevznikne hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien nádoby. 2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky 3. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska (prípade iné tvary) 4. Poukladáme na plech vystlaný…
Zaregistrovať sa Zabudnuté heslo
Užívateľské meno
Heslo
Potvrdiť heslo
Email
Užívateľské meno alebo email