Suroviny na 35 kusok. 1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame práškový cukor. 2. Zo snehu odoberieme jednu šálku a odložíme ho na polevu. Mandle, lieskové oriešky, škoricu a pomarančový likér zapracujeme zľahka do snehu a zmes dáme na hodinu do chladničky. 3. Na pocukrovanej doske vyvaľkáme…
Suroviny na 25 kusov 1. Preosejeme múku, pridamé sódu,cukor, škoricou a roztlčené klinčekmi. Dobre premiešame, urobime do stredu jambu do ktorej vlejeme med, vajce, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničke odležať. 2. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou…
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 300g čokolády. 2. Smotanu zohrejeme v hrnci a rozpustíme v nej maslo. Oboje necháme trochu vychladnúť, premiešame a prilejeme koňak a vyšľaháme do krému. 3. Formu cca 20 x 25 cm vyložíme fóliou a krém na ňu rozotrieme. 4. Prikryjeme a necháme chladiť cez noc.…
Oranžát namočíme na hodinu do rumu a potom všetko rozmixujeme. Do marcipánovej hmoty vpracujeme cukor, pridáme rozmixovaný oranžát s krokantom a dobre premiesime. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme na 20 minút do chladničky. Medzitým nalámeme čokoládu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Marcipánovej cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie…
1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme. 2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme…
4 porcie Kačicu očistíme a do kože a dutiny votrieme soľ. Zabalíme ju do fólie a necháme aspoň šesť hodín odležať. Jablká umyjeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame ich na plátky Brušnú dutinu kačice naplníme plátkami jabĺk a slivkami a uzavrieme ihlou. Kožu popicháme vidličkou a kačicu vložíme do pekáča chrbtom…
Suroviny na 12 kúskov. Orechy nastrúhame najemno. Tuk vymiešame s medom. Pridáme orechy, kávu, rum a citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v cukre.
Suroviny na 4 porcie: Ryby očistíme, umyjeme a zbavíme je vnútorností. Odrežeme hlavy, plutvy a chvosty. Kapra nakrájame na prúžky hrubé asi ako prst a posolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozpálime masť a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridáme malé ryby vrátane plutiev a chvostov, posypeme…
4 porcie nápoja. Z citróna a pomaranča vylisujeme šťavu. Vodu vlejeme do hrnca, pridáme cukor, šťavu z citrusov a všetko korenie. Privedieme k varu. Prilejeme víno, rum a zohrejeme do varu. Stiahneme z platne a ihneď sevírujeme. Poháre ozdobíme plátkom pomaranča.
8 porcií nápoja. Pre varnú doskou: Vo veľkom hrnci na miernom ohni, ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili a muškátový oriešok. Pridajte čokoládové lupienky. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Zakryte a nechajte na ohni ešte 5 minút. Pre pomalé hrnce: V 4-litrovom pomalom hrnci ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili…
4 porcie nápoja. Vo veľkom hrnci zmiešame brusnicovou šťavu, cukor, škoricu a badián. Varíme asi 15 minút. Potom vmiešame brusnice, prilejeme víno a necháme prejsť varom. Servírujeme teplé.
8 porcií nápoja. Pomocou škrabky ošúpeme kôru z pomaranča tak, aby sme odkrojili dlhé pásiky. Do väčšieho hrnca vlejeme cider, pridáme med a všetko korenie okrem škorice. Zahrejeme, ale nevaríme a necháme ohrievať asi 30 minút. Do šálok vložíme po tyčinke škorice a vlejeme horúci nápoj.
Múku vsypeme do veľkej misy a urobíme v nej jamku. Rozdrobíme do neho droždie, pťidáme lyžičku cukru a zalejeme asi 100m1 vlažného mlieka. Prikryjeme a necháme asi 20 minút vzísť kvások. Potom do múky vmiešame vajcia, pridáme 150 g zmäknutého masla, rum a Vypracujeme hladké cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme a…
Hrozienka vsypeme do misky, zalejemejeme trochou vína a necháme marínovať cez noc. Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť, droždie rozdrobíme do 120 ml vlažného vína, pridáme štipku cukru a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme múku, vsypeme cukor, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kúru a premiešame. Pridáme maslo, žĺtok a vlejeme…
Spravíme si zápražku z nakrájanej cibule podľa možnosti nadrobno, 1-2 PL múky,masla a trocha oleja; ja to robím všetko podľa oka 🙂 Keď nám zápražka zružovkastie, pridáme asi 1 PL ml. červenej papriky (kto chce polievku viacej pikantnejšiu, namiesto sladkej ml. papriky pridá pálivú ml. papriku)zamiešame, ale nenechávame dlho na…
1. Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa. 2. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka. 3. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou. 4. Vývar nalejeme do hrachu. 5. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky. 6. Polievku…
Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, zaprášime múkou a osmažíme. Potom zriedime vývarom z húb, pridáme horúcu vodu a chvíľu povaríme. Nakoniec ochutíme pretlakom. Na tanier položíme kúsok ryby, lyžicu hustej kyslej smotany a zalejeme horúcou polievkou.
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu), pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, umyté, na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké, pridáme rajčiakový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte…
1. Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme približne 30 minút. 2. Pridáme očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej. 3. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno nakrájanej cibule a múky. 4. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút.…
Údené koleno umyjeme a dáme variť do studenej vody spolu s fazuľou. Keď je koleno polomäkké, pridáme kyslú kapustu a ďalej varíme, až sa mäso oddelí od kosti. Potom ho vyberieme, oberieme, nakrájame na kúsky a vrátime späť do polievky. Asi 45 minút pred dovarením pridáme prepláchnutú ryžu a koreniny.…
Do veľkého hrnca dáme klobásu a údené mäso, zalejeme vodou, pridáme cesnak, celú cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, pokým nie je všetko mäkké. Mäso, klobásu, korenie a bobkový list vyberieme. Na oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme 300 ml mlieka. Rozvaríme na…
1. do 5 litrového hrnca dáme variť osolenú vodu, vložíme rybacie kúsky a celú cibulu, pridáme korenie, bobkový list, víno a ocot. 2. na miernom ohni varíme 3 hodiny. V druhom väčšom hrnci opražíme na masle očistenú a nakrájanú mrkvu, pór a petržlen. 3. zasypeme múkou, minútu popražíme a zalejeme…
1. Sušené slivky nahrájame na menšie kúsky a dáme ich do vacšej nádoby. Pridáme ríbezle, hrozienka, strúhanú pomarančovú kôru, strúhanú citrónovú kôru, trocha postrúhaného muškátového orieška, badián, mleté klinčeky, škoricu a rum. Dobre premiešame a necháme pol hodinu odležať. 2. Do zmesy pridáme hnedý cukor, soľ, múku a strúhanku. Dobre…
1. Múku, mleté orechy soľ a agávový sirup spolu premiešame, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto 2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky 3. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Z cesta formujeme guľky veľkosti čerešne, ktoré poukladáme na plech. Druhým koncom…
Táto lokalita používa súbory cookie na zlepšenie vašich skúseností. Budeme predpokladať, že ste v poriadku, ale ak si to prajete, môžete sa odhlásiť.Súhlasím
Pravidlá ochrany osobných údajov a cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.