Recepty

Tmavé čokoládové sušienky
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Tmavé čokoládové sušienky

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1994 videní
Suroviny na 20 kusov 1. horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, mliečnu čokoládu nakrájame na menšie kúsky 2. zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do svetlej peny, za stáleho miešania pridáme rozpustenú čokoládu, vajcia a vanilkový cukor 3. Vmiešame mlieko, múku s práškom do pečiva, kakao a soľ. 4. zľahka zapracujeme…
Linecké sušienky s brusnicami
Príprava: 50 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Linecké sušienky s brusnicami

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
859 videní
Suroviny na 40 kusov 1. žĺtky poriadne vymiešame s oboma cukrami. Pridáme múku, citrónovú kôru a nakrájané brusnice. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré zzabalíme do fólie a necháme odležat 2 hodiny v chladničke 2. z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 4 mm, vykrajujeme kolieska alebo iné tvary a ukladáme ich na…
Plnené maslové sušienky
Príprava: 50 minút
Obsahuje: 11 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Plnené maslové sušienky

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1267 videní
Suroviny na 25 kusov 1. zmeknuté maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme ovocnú esenciu a zabracujeme obe múky. 2. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. 3. Pripravíme si krém, zmeknuté maslo vymiešame s cukrom, vmiešame potravinársku farbu a necháme krém 2 hodiny v chladničke…
Polievka s údenou makrelou
Príprava: 35 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Polievka s údenou makrelou

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1426 videní
1. V hrnci opečieme na masle nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú slaninu. 2. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky a opekáme 2 minúty. 3. Do hrnca nalejeme vývar a polievku privedieme do varu a varíme približne 10 minút, aby zmäkly zemiaky. 4. Pridáme kukuricu, údenú makrelu a povaríme ešte…
Levanduľovo-medové bábovky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 15 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Levanduľovo-medové bábovky

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
438 videní
Suroviny na 12 kusov 1. Formu na bábovky vymažeme maslom a dáme vychladiť. Rúru predhrejeme na 170 °C 2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajcia a levanduľový extrakt. 3. Múku preosejeme s kypriacim práškom do pečiva, sódou, soľou a škoricou. Sypkú zmes vmiešame s kyslou smotanou do…
Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a sladkým pyré
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Mäso a hydina
Náročnosť: Priemerný

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a sladkým pyré

22. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
6236 videní
postup
Minivianočky
Príprava: 100 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Minivianočky

21. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
673 videní
Suroviny na 4 ks 1. Všetky ingrediencie nechajte asi pol hodiny pri izbovej teplote odstáť. Mlieko mierne ohrejte v kastróliku. Odlejte z neho do misky asi tretinu, rozmiešajte v ňom lyžicu cukru a rozdrobíme droždie. Nechajte na teplom mieste vykysnúť kvások. 2. Maslo rozpustíme a nechajte vychladnúť. Do misy preosejte…
Feniklová polievka s údeným lososom
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 14 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Feniklová polievka s údeným lososom

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
765 videní
Suroviny na 4 porcie 1. Predhrejte rúru na 190 °C. Do studeného vývaru vložte olúpané a nakrájané zemiaky, cibuľu a cesnak. Varte, kým zemiaky nezmäknú. 2. Medzitým zmiešajte olej s medom, zmesou potrite puky feniklu a dajte ich piecť domäkka do predhriatej rúry. Ak máte pocit, že sa fenikel páli,…
Pečené medové kuracie stehná
Príprava: 100 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Mäso a hydina
Náročnosť: Jednoduchý

Pečené medové kuracie stehná

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
682 videní
Suroviny na 4 porcie 1. V miske zmiešame med, citrónovú šťavu, čili, rybiu omáčku, sójovú omáčku a zázvor. Do tejto marinády vložíme stehná nechajte marinovať 1 hodinu 2. Stehná položte na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 25 minút pri teplote  200 °C. 3. Ružičkový kel učistímea…
Štafetky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Štafetky

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
392 videní
Suroviny na 10 kusov 1. z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh, do ktorého opatrne vmiešame múku a orechy 2. pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Dáme do rozohriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri 170 °C. Dávame pozor, aby sa cesto nevysušilo…
Škoricový likér s čokoládou
Príprava: 20 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Škoricový likér s čokoládou

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
557 videní
Suroviny na 750ml Mlieko so smotanou privedieme do varu, pridáme čokoládu a miešame do jej rozpustenia. Prisypeme cukor, škoricu a prilejeme alkohol. Všetko dobre premiešame, nalejeme so fliaš a necháme vychladnúť. Uchovávame v chladničke.
Tekvica na spôsob zemiakovej kaše
Príprava: 45 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Tekvica na spôsob zemiakovej kaše

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
694 videní
Tekvicu olúpeme a vydlabeme z nej semienka a vlákna. Nakrájame ju na väčšie kusy a vložíme do pekáca spolu s tymiánom, nahrubo nakrájaným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piect pri 180 °C na 20-30 minút, pokiaľ nie je tekvica mäkká a nesmie začať hnednúť. Maslo a smotanu dajte do…
Pečené jablká s brusnicami
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Pečené jablká s brusnicami

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
754 videní
Suroviny pre 4 osoby Rúru predhrejeme na 180 °C, teplovzdušnú na 160 °C. Z jabĺk odstráňte jadrovník tak, aby vznikol otvor. Každé jablko dookola horizontálne narežte. Jablká postavte do plytkého pekáča či zapekacej misky. Zmiešajte med, škoricu a pomarančovú kôru a vzniknutou zmesou vyplňte všetky jablká. Do pekáča nalejte pomarančovú…
Ľahký zemiakový šalát s jablkami a chrenom
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Ľahký zemiakový šalát s jablkami a chrenom

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1654 videní
Suroviny pre 4-6 osôb Zemiaky uvarené v šupke očistíme, nakrájame na kocky, pridáme rovnako nakrájane jablká a na rezance nakrájaný pór, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme strúhany chren, jogurt a dobre premiešame. Necháme odležat v hlade.
Tradičný zemiakový šalát
Príprava: 44 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Tradičný zemiakový šalát

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
7059 videní
Suroviny pre 4-6 osôb Očistíme mrkvu, petržlen, zeler a uvaríme ich vcelku. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kocky, zmiešame s vývarom a nasekanou cibuľou, kyslými uhorkami, na kocky nakrájaními vajcami, hráškom, koreňovou zeleninou nakrájanou na kocky a majonézou. Dochitíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme odležať niekoľko…
Škótska rybacia polievka
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Priemerný

Škótska rybacia polievka

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2943 videní
Zemiaky, mrkvu a cibuľu nahrájame na kocky a pór na drobné kúsky. Všetko opekáme tri až päť minút na oleji. Poprášime múkou a miešame ešte minútu. Zalajeme 750ml vody, pridáme horčicu, okoreníme, osolíme a varíme pokial nie sú zemiaky mäkké. Pridáme rybie mäso nakrájané na väčšie kocky a varíme na…
Brownies s orechami
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Brownies s orechami

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2748 videní
Suroviny na 24 kusov: 1. Čokoládu a orechy nahrubo nasekáme. Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, kakao a vanilkový cukor. 2. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do druhej misy rozbijeme vajcia. Ručným šľahačom je šľaháme asi 5 minút a postupne pridávame rozpustené maslo. 3. Do vajec po…
Čokoládové suflé
Príprava: 45 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Čokoládové suflé

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
656 videní
Suroviny na 4 porcie 1. Formičky na suflé vymažeme trochou masla a vysypeme asi 20g mletých mandlí. 2. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Necháme schladiť. Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Zvyšné maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme škoricu a cukor,…
Tradičné koláčiky s ovocnou náplňou
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 18 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Tradičné koláčiky s ovocnou náplňou

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
423 videní
Suroviny na 24 kusov 1. Všetky suroviny na plnku premiešame a odložíme na noc do chladničky 2. Cukor, maslo a žĺtky spojíme do hladkej hmoty. Pridáme 2 lyžice studenej vody, soľ a múku a vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke aspoň 20 minút odležať. 3. Medzitým…
Karamel s mandľami
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 3 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Karamel s mandľami

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
624 videní
1. Mandle vložíme do misky a sparíme horúcou vodou. Zlejeme ich, olúpeme a osušíme. 2. Vo väčšej liatinovej panvici pomaly zahrievame cukor. Nemiešame, pohybujeme len panvou, aby sa cukor roztavil rovnomerne a zafarbil sa do zlatohneda. 3. Formu vyložíme alobalom a ten potrieme olejom. Do hotového karamelu vsypeme mandle a…
Domáce karamelky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Domáce karamelky

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1572 videní
Suroviny na 40 kusov 1. V liatinovom hrnci rozpustíme na miernom ohni maslo, cukor,kukuričný sirup a soľ. 2. Pomaly privedieme k varu a potom postupne, asi 10 minút, a za stáleho miešania prilievame kondenzované mlieko. Teplota zmesi nesmie prekročiť 110 ° C. 3. Zmes varíme ďalších 10 minút a premiešavame.…
Koláčiky s drahokamom
Príprava: 220 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Koláčiky s drahokamom

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2082 videní
Suroviny na 30 kusov 1. Vo veľkej mise vymiešame maslo s cukrom a žĺtkom do peny. 2. Postupne pridávame múku, esenciu a vypracujeme hladké cesto. Vložíme ho do mikroténového sáčku a necháme v chladničke dve hodiny odležať. 3. Z cesta tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2 cm a kladieme ich…
Mandľové hrudky
Príprava: 30 minút
Obsahuje: 4 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Mandľové hrudky

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
519 videní
Suroviny na 30 kusov 1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť a vmiešame mandľové lupienky a likér. 2. Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžičkou tvoríme hrudky, ktoré vyskladáme na plech. Necháme vychladnúť a obalíme vo zvyšných mandliach. 3. Vložíme do košíčkov.
Pomarančové hviezdičky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Pomarančové hviezdičky

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
746 videní
Suroviny na 35 kusok. 1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame práškový cukor. 2. Zo snehu odoberieme jednu šálku a odložíme ho na polevu. Mandle, lieskové oriešky, škoricu a pomarančový likér zapracujeme zľahka do snehu a zmes dáme na hodinu do chladničky. 3. Na pocukrovanej doske vyvaľkáme…
Zaregistrovať sa Zabudnuté heslo
Užívateľské meno
Heslo
Potvrdiť heslo
Email
Užívateľské meno alebo email