Recepty

Tmavé čokoládové sušienky
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Tmavé čokoládové sušienky

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2006 videní
Suroviny na 20 kusov 1. horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, mliečnu čokoládu nakrájame na menšie kúsky 2. zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do svetlej peny, za stáleho miešania pridáme rozpustenú čokoládu, vajcia a vanilkový cukor 3. Vmiešame mlieko, múku s práškom do pečiva, kakao a soľ. 4. zľahka zapracujeme…
Linecké sušienky s brusnicami
Príprava: 50 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Linecké sušienky s brusnicami

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
868 videní
Suroviny na 40 kusov 1. žĺtky poriadne vymiešame s oboma cukrami. Pridáme múku, citrónovú kôru a nakrájané brusnice. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré zzabalíme do fólie a necháme odležat 2 hodiny v chladničke 2. z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 4 mm, vykrajujeme kolieska alebo iné tvary a ukladáme ich na…
Plnené maslové sušienky
Príprava: 50 minút
Obsahuje: 11 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Plnené maslové sušienky

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1272 videní
Suroviny na 25 kusov 1. zmeknuté maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme ovocnú esenciu a zabracujeme obe múky. 2. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. 3. Pripravíme si krém, zmeknuté maslo vymiešame s cukrom, vmiešame potravinársku farbu a necháme krém 2 hodiny v chladničke…
Polievka s údenou makrelou
Príprava: 35 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Polievka s údenou makrelou

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1432 videní
1. V hrnci opečieme na masle nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú slaninu. 2. Pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky a opekáme 2 minúty. 3. Do hrnca nalejeme vývar a polievku privedieme do varu a varíme približne 10 minút, aby zmäkly zemiaky. 4. Pridáme kukuricu, údenú makrelu a povaríme ešte…
Levanduľovo-medové bábovky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 15 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Levanduľovo-medové bábovky

23. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
440 videní
Suroviny na 12 kusov 1. Formu na bábovky vymažeme maslom a dáme vychladiť. Rúru predhrejeme na 170 °C 2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajcia a levanduľový extrakt. 3. Múku preosejeme s kypriacim práškom do pečiva, sódou, soľou a škoricou. Sypkú zmes vmiešame s kyslou smotanou do…
Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a sladkým pyré
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Mäso a hydina
Náročnosť: Priemerný

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a sladkým pyré

22. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
6254 videní
postup
Minivianočky
Príprava: 100 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Minivianočky

21. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
679 videní
Suroviny na 4 ks 1. Všetky ingrediencie nechajte asi pol hodiny pri izbovej teplote odstáť. Mlieko mierne ohrejte v kastróliku. Odlejte z neho do misky asi tretinu, rozmiešajte v ňom lyžicu cukru a rozdrobíme droždie. Nechajte na teplom mieste vykysnúť kvások. 2. Maslo rozpustíme a nechajte vychladnúť. Do misy preosejte…
Feniklová polievka s údeným lososom
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 14 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Feniklová polievka s údeným lososom

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
769 videní
Suroviny na 4 porcie 1. Predhrejte rúru na 190 °C. Do studeného vývaru vložte olúpané a nakrájané zemiaky, cibuľu a cesnak. Varte, kým zemiaky nezmäknú. 2. Medzitým zmiešajte olej s medom, zmesou potrite puky feniklu a dajte ich piecť domäkka do predhriatej rúry. Ak máte pocit, že sa fenikel páli,…
Pečené medové kuracie stehná
Príprava: 100 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Mäso a hydina
Náročnosť: Jednoduchý

Pečené medové kuracie stehná

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
686 videní
Suroviny na 4 porcie 1. V miske zmiešame med, citrónovú šťavu, čili, rybiu omáčku, sójovú omáčku a zázvor. Do tejto marinády vložíme stehná nechajte marinovať 1 hodinu 2. Stehná položte na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 25 minút pri teplote  200 °C. 3. Ružičkový kel učistímea…
Štafetky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Štafetky

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
393 videní
Suroviny na 10 kusov 1. z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh, do ktorého opatrne vmiešame múku a orechy 2. pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Dáme do rozohriatej rúry a pečieme asi 15 minút pri 170 °C. Dávame pozor, aby sa cesto nevysušilo…
Škoricový likér s čokoládou
Príprava: 20 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Škoricový likér s čokoládou

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
561 videní
Suroviny na 750ml Mlieko so smotanou privedieme do varu, pridáme čokoládu a miešame do jej rozpustenia. Prisypeme cukor, škoricu a prilejeme alkohol. Všetko dobre premiešame, nalejeme so fliaš a necháme vychladnúť. Uchovávame v chladničke.
Tekvica na spôsob zemiakovej kaše
Príprava: 45 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Tekvica na spôsob zemiakovej kaše

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
696 videní
Tekvicu olúpeme a vydlabeme z nej semienka a vlákna. Nakrájame ju na väčšie kusy a vložíme do pekáca spolu s tymiánom, nahrubo nakrájaným cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piect pri 180 °C na 20-30 minút, pokiaľ nie je tekvica mäkká a nesmie začať hnednúť. Maslo a smotanu dajte do…
Pečené jablká s brusnicami
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Pečené jablká s brusnicami

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
757 videní
Suroviny pre 4 osoby Rúru predhrejeme na 180 °C, teplovzdušnú na 160 °C. Z jabĺk odstráňte jadrovník tak, aby vznikol otvor. Každé jablko dookola horizontálne narežte. Jablká postavte do plytkého pekáča či zapekacej misky. Zmiešajte med, škoricu a pomarančovú kôru a vzniknutou zmesou vyplňte všetky jablká. Do pekáča nalejte pomarančovú…
Ľahký zemiakový šalát s jablkami a chrenom
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Ľahký zemiakový šalát s jablkami a chrenom

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1666 videní
Suroviny pre 4-6 osôb Zemiaky uvarené v šupke očistíme, nakrájame na kocky, pridáme rovnako nakrájane jablká a na rezance nakrájaný pór, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme strúhany chren, jogurt a dobre premiešame. Necháme odležat v hlade.
Tradičný zemiakový šalát
Príprava: 44 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Omáčky, prílohy
Náročnosť: Jednoduchý

Tradičný zemiakový šalát

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
7112 videní
Suroviny pre 4-6 osôb Očistíme mrkvu, petržlen, zeler a uvaríme ich vcelku. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kocky, zmiešame s vývarom a nasekanou cibuľou, kyslými uhorkami, na kocky nakrájaními vajcami, hráškom, koreňovou zeleninou nakrájanou na kocky a majonézou. Dochitíme soľou, korením, citrónovou šťavou a necháme odležať niekoľko…
Škótska rybacia polievka
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Priemerný

Škótska rybacia polievka

21. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2958 videní
Zemiaky, mrkvu a cibuľu nahrájame na kocky a pór na drobné kúsky. Všetko opekáme tri až päť minút na oleji. Poprášime múkou a miešame ešte minútu. Zalajeme 750ml vody, pridáme horčicu, okoreníme, osolíme a varíme pokial nie sú zemiaky mäkké. Pridáme rybie mäso nakrájané na väčšie kocky a varíme na…
Brownies s orechami
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Brownies s orechami

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2752 videní
Suroviny na 24 kusov: 1. Čokoládu a orechy nahrubo nasekáme. Vo väčšej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, kakao a vanilkový cukor. 2. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Do druhej misy rozbijeme vajcia. Ručným šľahačom je šľaháme asi 5 minút a postupne pridávame rozpustené maslo. 3. Do vajec po…
Čokoládové suflé
Príprava: 45 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Čokoládové suflé

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
660 videní
Suroviny na 4 porcie 1. Formičky na suflé vymažeme trochou masla a vysypeme asi 20g mletých mandlí. 2. Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Necháme schladiť. Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Zvyšné maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme škoricu a cukor,…
Tradičné koláčiky s ovocnou náplňou
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 18 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Tradičné koláčiky s ovocnou náplňou

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
426 videní
Suroviny na 24 kusov 1. Všetky suroviny na plnku premiešame a odložíme na noc do chladničky 2. Cukor, maslo a žĺtky spojíme do hladkej hmoty. Pridáme 2 lyžice studenej vody, soľ a múku a vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke aspoň 20 minút odležať. 3. Medzitým…
Karamel s mandľami
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 3 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Karamel s mandľami

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
627 videní
1. Mandle vložíme do misky a sparíme horúcou vodou. Zlejeme ich, olúpeme a osušíme. 2. Vo väčšej liatinovej panvici pomaly zahrievame cukor. Nemiešame, pohybujeme len panvou, aby sa cukor roztavil rovnomerne a zafarbil sa do zlatohneda. 3. Formu vyložíme alobalom a ten potrieme olejom. Do hotového karamelu vsypeme mandle a…
Domáce karamelky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Domáce karamelky

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1582 videní
Suroviny na 40 kusov 1. V liatinovom hrnci rozpustíme na miernom ohni maslo, cukor,kukuričný sirup a soľ. 2. Pomaly privedieme k varu a potom postupne, asi 10 minút, a za stáleho miešania prilievame kondenzované mlieko. Teplota zmesi nesmie prekročiť 110 ° C. 3. Zmes varíme ďalších 10 minút a premiešavame.…
Koláčiky s drahokamom
Príprava: 220 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Koláčiky s drahokamom

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
2085 videní
Suroviny na 30 kusov 1. Vo veľkej mise vymiešame maslo s cukrom a žĺtkom do peny. 2. Postupne pridávame múku, esenciu a vypracujeme hladké cesto. Vložíme ho do mikroténového sáčku a necháme v chladničke dve hodiny odležať. 3. Z cesta tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2 cm a kladieme ich…
Mandľové hrudky
Príprava: 30 minút
Obsahuje: 4 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Mandľové hrudky

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
525 videní
Suroviny na 30 kusov 1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť a vmiešame mandľové lupienky a likér. 2. Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžičkou tvoríme hrudky, ktoré vyskladáme na plech. Necháme vychladnúť a obalíme vo zvyšných mandliach. 3. Vložíme do košíčkov.
Pomarančové hviezdičky
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Pomarančové hviezdičky

17. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
749 videní
Suroviny na 35 kusok. 1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľahávame práškový cukor. 2. Zo snehu odoberieme jednu šálku a odložíme ho na polevu. Mandle, lieskové oriešky, škoricu a pomarančový likér zapracujeme zľahka do snehu a zmes dáme na hodinu do chladničky. 3. Na pocukrovanej doske vyvaľkáme…
Medovníčky
Príprava: 90 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Medovníčky

17. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
650 videní
Suroviny na 25 kusov 1. Preosejeme múku, pridamé sódu,cukor, škoricou a roztlčené klinčekmi. Dobre premiešame, urobime do stredu jambu do ktorej vlejeme med, vajce, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké vláčne cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničke odležať. 2. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou…
Kokosové guľky s koňakom
Príprava: 60 minút
Obsahuje: 5 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Kokosové guľky s koňakom

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1239 videní
1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 300g čokolády. 2. Smotanu zohrejeme v hrnci a rozpustíme v nej maslo. Oboje necháme trochu vychladnúť, premiešame a prilejeme koňak a vyšľaháme do krému. 3. Formu cca 20 x 25 cm vyložíme fóliou a krém na ňu rozotrieme. 4. Prikryjeme a necháme chladiť cez noc.…
Marcipánové pralinky s krokantom
Príprava: 180 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Marcipánové pralinky s krokantom

16. novembra 2015 1 1 Žiadne komentáre
626 videní
Oranžát namočíme na hodinu do rumu a potom všetko rozmixujeme. Do marcipánovej hmoty vpracujeme cukor, pridáme rozmixovaný oranžát s krokantom a dobre premiesime. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme na 20 minút do chladničky. Medzitým nalámeme čokoládu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Marcipánovej cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie…
Krokant
Príprava: 38 minút
Obsahuje: 3 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Krokant

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1139 videní
1. Mandle musíme zbaviť šupky. Dáme ich blanšírovať na par minút do viacej vody, scedíme a hneď olúpeme. 2. Lieskové orechy dáme na pár minút nasucho pražiť na panvicu, občas ich premiešame. Ak sa začne oddeľovať šupka od orechov, presypeme ich na papierovú utierku a v nech ich dobre premašírujeme…
Kačica pečená s jablkami a slivkami
Príprava: 270 minút
Obsahuje: 10 ingrediencií
Kategória: Mäso a hydina
Náročnosť: Priemerný

Kačica pečená s jablkami a slivkami

16. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1623 videní
4 porcie Kačicu očistíme a do kože a dutiny votrieme soľ. Zabalíme ju do fólie a necháme aspoň šesť hodín odležať. Jablká umyjeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame ich na plátky Brušnú dutinu kačice naplníme plátkami jabĺk a slivkami a uzavrieme ihlou. Kožu popicháme vidličkou a kačicu vložíme do pekáča chrbtom…
Orechové guľky
Príprava: 30 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Orechové guľky

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
660 videní
Suroviny na 12 kúskov. Orechy nastrúhame najemno. Tuk vymiešame s medom. Pridáme orechy, kávu, rum a citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v cukre.
Rybacia polievka
Príprava: 87 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Rybacia polievka

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
978 videní
Suroviny na 4 porcie: Ryby očistíme, umyjeme a zbavíme je vnútorností. Odrežeme hlavy, plutvy a chvosty. Kapra nakrájame na prúžky hrubé asi ako prst a posolíme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. V hrnci rozpálime masť a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Potom pridáme malé ryby vrátane plutiev a chvostov, posypeme…
Vianočný punč
Príprava: 15 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočný punč

15. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
1775 videní
4 porcie nápoja. Z citróna a pomaranča vylisujeme šťavu. Vodu vlejeme do hrnca, pridáme cukor, šťavu z citrusov a všetko korenie. Privedieme k varu. Prilejeme víno, rum a zohrejeme do varu. Stiahneme z platne a ihneď sevírujeme. Poháre ozdobíme plátkom pomaranča.
Horúca mexická čokoláda
Príprava: 16 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Horúca mexická čokoláda

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1288 videní
8 porcií nápoja. Pre varnú doskou: Vo veľkom hrnci na miernom ohni, ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili a muškátový oriešok. Pridajte čokoládové lupienky. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Zakryte a nechajte na ohni ešte 5 minút. Pre pomalé hrnce: V 4-litrovom pomalom hrnci ušľahajte mlieko, škoricu, vanilkový extrakt, čili…
Varené víno s brusnicami
Príprava: 25 minút
Obsahuje: 6 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Varené víno s brusnicami

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
5988 videní
4 porcie nápoja. Vo veľkom hrnci zmiešame brusnicovou šťavu, cukor, škoricu a badián. Varíme asi 15 minút. Potom vmiešame brusnice, prilejeme víno a necháme prejsť varom. Servírujeme teplé.
Horúci cider
Príprava: 40 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Nápoje
Náročnosť: Jednoduchý

Horúci cider

15. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
886 videní
8 porcií nápoja. Pomocou škrabky ošúpeme kôru z pomaranča tak, aby sme odkrojili dlhé pásiky. Do väčšieho hrnca vlejeme cider, pridáme med a všetko korenie okrem škorice. Zahrejeme, ale nevaríme a necháme ohrievať asi 30 minút. Do šálok vložíme po tyčinke škorice a vlejeme horúci nápoj.
Maková štóla s orechami
Príprava: 240 minút
Obsahuje: 13 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Maková štóla s orechami

15. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
476 videní
Múku vsypeme do veľkej misy a urobíme v nej jamku. Rozdrobíme do neho droždie, pťidáme lyžičku cukru a zalejeme asi 100m1 vlažného mlieka. Prikryjeme a necháme asi 20 minút vzísť kvások. Potom do múky vmiešame vajcia, pridáme 150 g zmäknutého masla, rum a Vypracujeme hladké cesto, ktoré pomúčime, prikryjeme a…
Opitá štóla
Príprava: 230 minút
Obsahuje: 14 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Opitá štóla

15. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
638 videní
Hrozienka vsypeme do misky, zalejemejeme trochou vína a necháme marínovať cez noc. Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť, droždie rozdrobíme do 120 ml vlažného vína, pridáme štipku cukru a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme múku, vsypeme cukor, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kúru a premiešame. Pridáme maslo, žĺtok a vlejeme…
Vianočná juška
Príprava: 90 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočná juška

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
21209 videní
Spravíme si zápražku z nakrájanej cibule podľa možnosti nadrobno, 1-2 PL múky,masla a trocha oleja; ja to robím všetko podľa oka 🙂 Keď nám zápražka zružovkastie, pridáme asi 1 PL ml. červenej papriky (kto chce polievku viacej pikantnejšiu, namiesto sladkej ml. papriky pridá pálivú ml. papriku)zamiešame, ale nenechávame dlho na…
Vianočná hrachová polievka
Príprava: 90 minút
Obsahuje: 11 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočná hrachová polievka

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
12044 videní
1. Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa. 2. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka. 3. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou. 4. Vývar nalejeme do hrachu. 5. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky. 6. Polievku…
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Príprava: 85 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Rybacia polievka s kyslou kapustou

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
893 videní
Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, zaprášime múkou a osmažíme. Potom zriedime vývarom z húb, pridáme horúcu vodu a chvíľu povaríme. Nakoniec ochutíme pretlakom. Na tanier položíme kúsok ryby, lyžicu hustej kyslej smotany a zalejeme horúcou polievkou.
Pikantná kapustnica
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Pikantná kapustnica

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
781 videní
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu), pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, umyté, na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké, pridáme rajčiakový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte…
Oravská kapustnica
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 12 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Oravská kapustnica

14. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
3522 videní
1. Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme približne 30 minút. 2. Pridáme očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej. 3. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno nakrájanej cibule a múky. 4. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút.…
Kapustnica s fazuľou
Príprava: 180 minút
Obsahuje: 9 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Kapustnica s fazuľou

14. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
917 videní
Údené koleno umyjeme a dáme variť do studenej vody spolu s fazuľou. Keď je koleno polomäkké, pridáme kyslú kapustu a ďalej varíme, až sa mäso oddelí od kosti. Potom ho vyberieme, oberieme, nakrájame na kúsky a vrátime späť do polievky. Asi 45 minút pred dovarením pridáme prepláchnutú ryžu a koreniny.…
Vianočná hríbovica
Príprava: 73 minút
Obsahuje: 13 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Jednoduchý

Vianočná hríbovica

12. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1510 videní
Do veľkého hrnca dáme klobásu a údené mäso, zalejeme vodou, pridáme cesnak, celú cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané huby. Varíme, pokým nie je všetko mäkké. Mäso, klobásu, korenie a bobkový list vyberieme. Na oleji opražíme múku, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme 300 ml mlieka. Rozvaríme na…
Rybacia polievka
Príprava: 270 minút
Obsahuje: 14 ingrediencií
Kategória: Polievky
Náročnosť: Priemerný

Rybacia polievka

12. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1477 videní
1. do 5 litrového hrnca dáme variť osolenú vodu, vložíme rybacie kúsky a celú cibulu, pridáme korenie, bobkový list, víno a ocot. 2. na miernom ohni varíme 3 hodiny. V druhom väčšom hrnci opražíme na masle očistenú a nakrájanú mrkvu, pór a petržlen. 3. zasypeme múkou, minútu popražíme a zalejeme…
Tradičný britský vianočný puding
Príprava: 200 minút
Obsahuje: 30 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Ťažký

Tradičný britský vianočný puding

8. novembra 2015 1 0 Žiadne komentáre
5136 videní
1. Sušené slivky nahrájame na menšie kúsky a dáme ich do vacšej nádoby. Pridáme ríbezle, hrozienka, strúhanú pomarančovú kôru, strúhanú citrónovú kôru, trocha postrúhaného muškátového orieška, badián, mleté klinčeky, škoricu a rum. Dobre premiešame a necháme pol hodinu odležať. 2. Do zmesy pridáme hnedý cukor, soľ, múku a strúhanku. Dobre…
Orechové dukátiky
Príprava: 70 minút
Obsahuje: 8 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Priemerný

Orechové dukátiky

8. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
997 videní
1. Múku, mleté orechy soľ  a agávový sirup spolu premiešame, pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto 2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky 3. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Z cesta formujeme guľky veľkosti čerešne, ktoré poukladáme na plech. Druhým koncom…
Linecké koláčiky
Príprava: 120 minút
Obsahuje: 7 ingrediencií
Kategória: Koláče a dezerty
Náročnosť: Jednoduchý

Linecké koláčiky

8. novembra 2015 0 0 Žiadne komentáre
1219 videní
Suroviny na 16 kusov 1. Všetko spolu dobre premiešajte pokiaľ nevznikne hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien nádoby. 2. Vzniknuté cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na 60 minút do chladničky 3. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska (prípade iné tvary) 4. Poukladáme na plech vystlaný…
Zaregistrovať sa Zabudnuté heslo
Užívateľské meno
Heslo
Potvrdiť heslo
Email
Užívateľské meno alebo email