Suroviny:
- 500 ghovädzie mäso
- 1 kscibuľa
- štipkamleté čierne korenie
- štipkasoľ
- OMÁČKA
- 3 hrnčekmlieko
- 1 hrnčeksladká smotana
- 1 PLmaslo
- 1 PLhladká múka
- 2 PLchren
- 1 ČLcukor
- štipkasoľ
Postup prípravy receptu:
Postup na prípravy mäsa:
1. opláchnuté mäso vložíme do tlakového hrnca, pridáme nadrobno nakrájanú cuibuľu, mleté čierne korenie a soľ
2. zalejeme vodou a varíme asi hodinu
3. uvarené mäso nakrájame na plátky
Postup prípravy omáčky:
1. ho hrnca dáme mlieko , pridáme maslo a dáme variť.
2. múku rozmiešame v smotane a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka
3. varíme na miernom ohni pokiaľ omáčka nezhustne
4. na záver vmiešame najemno nastrúhaný chren, a dochutíme cukrom a soľou
Nakrájane mäso prelejeme omáčkou a podávame s klasickou parenou alebo žemľovou knedľou.