Hovädzie mäso s chrenovou omáčkou
Suroviny:
hovädzie mäso
500 g
cibuľa
1 ks
mleté čierne korenie
štipka
soľ
štipka
OMÁČKA
mlieko
3 hrnček
sladká smotana
1 hrnček
maslo
1 PL
hladká múka
1 PL
chren
2 PL
cukor
1 ČL
soľ
štipka
Postup prípravy receptu:
Postup na prípravy mäsa:
1. opláchnuté mäso vložíme do tlakového hrnca, pridáme nadrobno nakrájanú cuibuľu, mleté čierne korenie a soľ
2. zalejeme vodou a varíme asi hodinu
3. uvarené mäso nakrájame na plátky
Postup prípravy omáčky:
1. ho hrnca dáme mlieko , pridáme maslo a dáme variť.
2. múku rozmiešame v smotane a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka
3. varíme na miernom ohni pokiaľ omáčka nezhustne
4. na záver vmiešame najemno nastrúhaný chren, a dochutíme cukrom a soľou
Nakrájane mäso prelejeme omáčkou a podávame s klasickou parenou alebo žemľovou knedľou.