Suroviny:
- 600 ghladká múka
- 30 gdroždie
- 350 mlmlieko
- 30 gkryštálový cukor
- 30 gmaslo
- 2 PLrum
- 2 ksvajce
- 60 mlolej
- 1 hrnčekjahodový džem
Postup prípravy receptu:
1. múku preosejeme, pripravíme si kvások
2. keď je kvások pripravený, pridáme cukor, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby.
2. vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
3. na doske si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 – 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou, necháme vykysnúť
4. do stredu šišky si urobíme jamku a vkladáme do rozpáleného oleja, jamkou dolu.
5. hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky.
6. ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru, do každej jamky vložíme marhuľový džem