Šišky s jahodovým džemom
Suroviny:
hladká múka
600 g
droždie
30 g
mlieko
350 ml
kryštálový cukor
30 g
maslo
30 g
rum
2 PL
vajce
2 ks
olej
60 ml
jahodový džem
1 hrnček
Postup prípravy receptu:
1. múku preosejeme, pripravíme si kvások
2. keď je kvások pripravený, pridáme cukor, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby.
2. vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.
3. na doske si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 – 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou, necháme vykysnúť
4. do stredu šišky si urobíme jamku a vkladáme do rozpáleného oleja, jamkou dolu.
5. hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky.
6. ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru, do každej jamky vložíme marhuľový džem