Suroviny:
- 280 ghladká múka
- 150 mlvlažné mlieko
- 35 gmaslo
- 35 gmasť
- 13 gkvasnice
- 15 gkrupicový cukor
- 3 ksžĺtkyštipka soli
- NA POSYP
- 200 gcukor
- 1 ČLškorica
- 80 gmaslo na potieranie
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 4 ks pri použití Tescoma formy na trdelník
1. Z kvasníc, mlieka a lyžice práškového cukru (5 g) pripravte kvások. Maslo a masť vyšľahajte s 3 vaječnými žĺtkami do peny, pridajte múku, zvyšný cukor (10g) a premiešajte. Do cesta dajte kvások, dôkladne spracujte a nechajte 30-45 minút vykysnúť
2. pripravte cca meter dlhé valčeky, naviňte na formu, konce založte
3. rozvaľkajte tak, aby sa navinuté valčeky spojili
4. potrite maslom a nechajte 15 minút kysnúť
5. pečte 20–25 minút pri 200 °C
6. počas pečenia 2 x otočte o 1/3 a raz potrite maslom.
7. po upečení potrite maslom a obaľte v cukrovej zmesi so škoricou
8. opatrne odstránime formu