Suroviny:
- 250 glosos
- 250 glúpané krevety
- 250 gtreska
- 30 ghladká múka
- 100 gzemiaky
- 100 gpór
- 100 gmrkva
- 100 gcibuľa
- 1 PLdijonskej horčica
- 250 mlsmotana na šľahanie
- morská soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup prípravy receptu:
Zemiaky, mrkvu a cibuľu nahrájame na kocky a pór na drobné kúsky. Všetko opekáme tri až päť minút na oleji. Poprášime múkou a miešame ešte minútu. Zalajeme 750ml vody, pridáme horčicu, okoreníme, osolíme a varíme pokial nie sú zemiaky mäkké. Pridáme rybie mäso nakrájané na väčšie kocky a varíme na miernom plameni cca 10 minút. Nakoniec do polievky vylejeme smotanu, krátko prevaríme a dochutíme podľa potreby soľou a korením.
Poznámky pod čiarou:
Pre 4 osoby