Škótska rybacia polievka
Suroviny:
losos
250 g
lúpané krevety
250 g
treska
250 g
hladká múka
30 g
zemiaky
100 g
pór
100 g
mrkva
100 g
cibuľa
100 g
dijonskej horčica
1 PL
smotana na šľahanie
250 ml
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Postup prípravy receptu:
Zemiaky, mrkvu a cibuľu nahrájame na kocky a pór na drobné kúsky. Všetko opekáme tri až päť minút na oleji. Poprášime múkou a miešame ešte minútu. Zalajeme 750ml vody, pridáme horčicu, okoreníme, osolíme a varíme pokial nie sú zemiaky mäkké. Pridáme rybie mäso nakrájané na väčšie kocky a varíme na miernom plameni cca 10 minút. Nakoniec do polievky vylejeme smotanu, krátko prevaríme a dochutíme podľa potreby soľou a korením.
Poznámky pod čiarou:
Pre 4 osoby