Suroviny:
- 250 gbravčové mäso - lopatka alebo karé
- 250 gklobása
- 1 kgkyslá kapusta
- 10 gsušené huby
- 150 gkoreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler
- 40 gmasť
- 40 ghladká múka
- 1 kscibuľa
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- majorán
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup prípravy receptu:
1. Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme približne 30 minút.
2. Pridáme očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej.
3. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno nakrájanej cibule a múky.
4. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút. Okoreníme mletým čiernym korením, pridáme cesnak rozotretý so soľou a majoránom.
5. Mäso a klobásu vyberieme, nakrájame a dáme späť.
6. Podávame s čiernym chlebom.