Oravská kapustnica
Suroviny:
bravčové mäso - lopatka alebo karé
250 g
klobása
250 g
kyslá kapusta
1 kg
sušené huby
10 g
koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler
150 g
masť
40 g
hladká múka
40 g
cibuľa
1 ks
strúčiky cesnaku
3 ks
majorán
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy receptu:
1. Mäso vložíme do osolenej vody, pridáme umyté huby, klobásu a varíme približne 30 minút.
2. Pridáme očistenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej.
3. Keď je všetko mäkké, pridáme cibuľovú zápražku, ktorú pripravíme z masti, nadrobno nakrájanej cibule a múky.
4. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút. Okoreníme mletým čiernym korením, pridáme cesnak rozotretý so soľou a majoránom.
5. Mäso a klobásu vyberieme, nakrájame a dáme späť.
6. Podávame s čiernym chlebom.