Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Vianočná hrachová polievka

Suroviny:

suchý hrach
200 g
rybacia hlava
1 ks
chvost a ikry z ryby
koreňová zelenina
cibuľa
1 ks
olej
hladká múka
40 g
čierne korenie
majorán
rasca
soľ

Postup prípravy receptu:

1. Umytý hrach namočíme do studenej vody do druhého dňa.

2. Pridáme soľ, rascu a uvaríme do mäkka.

3. Osobitne uvaríme rybiu hlavu, chvost a vnútornosti, spolu s očistenou zeleninou a cibuľou.

4. Vývar nalejeme do hrachu.

5. Na oleji osmažíme hladkú múku a pridáme do vriacej polievky.

6. Polievku môžeme zjemniť kúskom masla.

7. Podávame s opraženou žemľou, pokrájanou na kocky.