Tradičné koláčiky s ovocnou náplňou
Suroviny:
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 24 kusov
1. Všetky suroviny na plnku premiešame a odložíme na noc do chladničky
2. Cukor, maslo a žĺtky spojíme do hladkej hmoty. Pridáme 2 lyžice studenej vody, soľ a múku a vymiesime cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke aspoň 20 minút odležať.
3. Medzitým si vymastíme a vysypeme 24 formičiek. Z cesta vyvaľkáme plát a vykrojíme z neho 24 koliesok o priemere 7cm. Vyplníme ním formičky.
4. Zvyšok cesta znovu uhnetieme a dáme zabalené na chvíľu do chladničky.
5. Ovocnú zmes premiešame a do každej formičky vložíme po lyžičke.
6. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme plát a vykrojíme z neho 24 hviezdičiek. Umiestnime ich na každý koláčik. Potrieme mliekom a poprášime trochu práškovým cukrom.
7. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 20 minút.