Stroganov
Suroviny:
sviečkovica
500 g
červená cibuľa
1 ks
hríby mix
200 g
krémová kyslá smotana
150 g
soľ
čierne korenie
paradajkový pretlak
1 PL
olej
50 ml
hladká múka
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 5 porcií
1. mäso nakrájame na menšie kúsky, troška ho naklepeme a nakrájame na tenké plátky, ktoré necháme chvíľu odležať
2. mäso obalíme v hladkej múke, korení a prudko ho opečieme na rozpálenom masle. Pečieme asi 8 minút zo všetkých strán
3. vložíme do rúry vyhriatej na 100 °C na 15 minút
4. v panvici medzitým ropálime olej, orestujeme na ňom cibuľu nakrájanú na prúžky a šampióny nakrájané na plátky, potom chvíľu podusíme, pridíme paradajkový pretlak, smotanu a povaríme
5. mäso vyberieme z trúby a primiešame ho k surovinám na panvici, dosolíme a dochutíme