Suroviny:
- 1kyslá kapusta
- 1cibuľa
- 2bobkový list
- 400bravčový bôčik
- 40sušené huby
- 3paradajkový pretlak
- 150údená slanina
- 40slanina
- 40hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3strúčiky cesnaku
Postup prípravy receptu:
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu), pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, umyté, na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké, pridáme rajčiakový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte prevaríme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a rozotretým cesnakom.