Pečené medové kuracie stehná
Suroviny:
kuracie stehná
4 ks
med
4 PL
rybia omáčka
40 ml
sójová omáčka
40 ml
jazmínová ryža
100 g
rúžičkový kel
200 g
strúhaný zázvor
1 ČL
drvené čili papričky
1/4 ČL
citrónová šťava
2 PL
Postup prípravy receptu:
Suroviny na 4 porcie
1. V miske zmiešame med, citrónovú šťavu, čili, rybiu omáčku, sójovú omáčku a zázvor. Do tejto marinády vložíme stehná nechajte marinovať 1 hodinu
2. Stehná položte na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 25 minút pri teplote 200 °C.
3. Ružičkový kel učistímea pavaríme v osolenej vode 10 minút, zlejeme. Uvaríme ryžu.
4. Pečené kuracie stehná podávame s kelom a ryžou.