Skončiť režim tlače Vytlačiť recept A+ A- Undo all

Pečené jablká s brusnicami

Suroviny:

jablká, stredne veľké
4 ks
konzervované brusnice
250 g
med
4 PL
škorica
1/2 ČL
jemne nastrúhaná kôra a šťava z veľkého pomaranča

Postup prípravy receptu:

Suroviny pre 4 osoby

Rúru predhrejeme na 180 °C, teplovzdušnú na 160 °C. Z jabĺk odstráňte jadrovník tak, aby vznikol otvor. Každé jablko dookola horizontálne narežte. Jablká postavte do plytkého pekáča či zapekacej misky. Zmiešajte med, škoricu a pomarančovú kôru a vzniknutou zmesou vyplňte všetky jablká. Do pekáča nalejte pomarančovú šťavu. Pečte 40 minút, občas ovocie prelejte vypečenou šťavou. Keď sú jablká skoro hotové, okolo nich nakladieme brusnice. Dopekáme ešte asi na 10 minút. Pred podávaním polejte jablká šťavou z pekáča.